Se kocsi, se foci

Biztos, hogy jó helyre ment az a 171 milliárd?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európa nem jött be a Chevrolet márkának, hát kivonul. Közben nemrég gigaüzletet kötött a Manchester United futballklubbal - vajon még így is jó bolt a 171 milliárdos befektetés?


Biztos, hogy jó üzletet kötött a General Motors 2012 derekán, amikor szponzorszerződésben állapodott meg a Manchester Uniteddel? - kérdik joggal egyes üzleti elemzők azután, hogy a Chevrolet kivonul Európa legtöbb országából. "Nem mondanám rossz biznisznek, de ha visszamennénk időben, s tudnánk, hogy a márka nem lesz jelen Európában, vajon megkötnénk a dealt ilyen áron? Egyértelműen nem" - nyilatkozta egy szakember a minap. A csokornyakkendős válasz: "Nem Európára fókuszáltunk. Azért mentünk bele, mert a futball a világ legkedveltebb sportja. A fejlődő piacokat céloztuk, elsősorban Kínát" - hangsúlyozta a Chevrolet egyik vezetője. Kínában amúgy sok autót ad el a Chevy, azonban piaci részesedése a 2011-es 3,6 százalékról 3,3 százalékra csökkent.
Hirdetés

Másfelől a GM mintha azáltal is rossz lóra tett volna, hogy miként a Chevyé Európában, úgy a ManUnited csillaga is letűnőben van. A csapatot emberemlékezet óta menedzselő Sir Alex Ferguson mester távozott, s David Moyes érkeztével a címvédő együttes mindössze hetedik a bajnokságban 14 ponttal lemaradva az éllovas Arsenaltól, 13-mal a városi rivális Citytől, de még a BL-selejtezőt érő negyedik hely is 6 pontnyira van. Márpedig Bajnokok Ligája-részvétel (és nagy-nagy sztárok) nélkül borítékolhatóan esni fog a klub népszerűsége. Moyes fiai legutóbb a Ligakupa-finálét is bukták, a Sunderland elleni elődöntő hosszabbítását követően az ötből csupán egy tizenegyest értékesítve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?