Konnektoros változatot kap a BMW 5-ös sorozata

BMW 530e iPerformance néven jön a plug-in hybrid 5-ös BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öccsére, azaz a 330e-re licitál a BMW 530e iPerformance. Teljesítményautó 1,9 l/100 km vegyes fogyasztással, 50 km emissziómentes hatótávval.


Alig néhány héttel a hetedik generációs 5-ös BMW debütálása után itt van annak konnektorból tölthető „plug-in hybrid” változata, az 530e iPerformance is. Egy kicsivel erősebb, mint a 330e. A hagyományos motor ebben is 2,0 literes TwinPower (kettős leömlős) turbós, négyhengeres benzines (184 LE, 320 Nm), míg a 8 fokozatú automataváltó házába épített elektromos 95 lóerős és 250 Nm nyomatékot adó. A kombinált teljesítmény 252 lóerő, az elérhető csúcsnyomaték 420 Nm, amivel a legszerényebb, ciklus szerint mindössze 1,9 l/100 km kombinált fogyasztású 5-ös 6,2 másodperc alatt képes 100 km/órára érni, végsebessége 235 km/óra.
Hirdetés

Állítólag valós forgalmi körülmények között is 650 kilométeres összesített hatótávra képes, emissziómentesen pedig 50 kilométert tud megtenni egy töltéssel, hazánkban tehát gond nélkül zöld rendszámra jogosult. A hajtás minden esetben a hátsó kerekeké, a tisztán elektromos üzemre 140 km/órás tempóig képes az 530e iPerformance, csomagtere pedig még az annak végébe, illetve a hátsó ülések alá épített lítium-ion akkumulátorral is 410 literes maradt. Hagyományos otthoni konnektorból 5, míg nagyobb teljesítményű fali töltővel 3 óra alatt tölthető fel az akkumulátor. A töltőnyílás a bal első sárvédőre került, továbbá a hűtőrács kék lamelláiról, a felnik kék kerékagysapkáiról, a C-oszlopokra rakott eDrive logókról és persze a csomagtérajtó 530e jelöléséről lesz felismerhető a konnektoros ötös. Utóbbiról csak akkor, ha a környezettudatos vevő nem kéri a típusjelölés felármentes elhagyását.
Az 530e az új 5-ös sorozat hagyományos hajtásláncú változatait egy hónappal követve, márciusban várható a hazai piacra, áráról most még nincs információ, ám miként a többi 5-ös ára is megjelent nemrégiben, hamarosan minden bizonnyal azt is megtudhatjuk, hogy mennyiért lesz megkapható a mindössze 44 g/km CO2 emissziójú változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?