Pici BMW 444 lóerővel, nem csak pályára

BMW M235i RS: brutális pályaautó a Tuningwerk műhelyéből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW 2-es Coupé alapból sem lehet gyenge, ha úgy hívják, hogy M235i, de a Tuningwerk a gyorsból persze még gyorsabbat csinált.


Nemrég volt szerencsénk kipróbálni az 1-esből 2-essé átnevezett legkisebb BMW-kupét, az automata váltós 220d Coupé tesztjével hamarosan jelentkezünk. És nyilván fájlaljuk, hogy nem a rövidesen xDrive összkerékhajtással is érkező M235i-vel hozott össze a sors, de talán majd máskor lesz alkalmunk meghajtani a 3,0 literes, 6 hengeres biturbó motorja révén a hátsó tengelyre 326 lóerőt szabadító kis fenevadat.


Hirdetés

A német Tuningwerk szakemberei mindenesetre ezt és a 450 Nm nyomatékot is kevesellhették, mert a képeken látható RS verzió - egyebek mellett - alumínium olajteknővel, sportkipufogóval 444 lóerőt és 600 Nm-t kínál. Százra 4,3 mp kell csak neki 6 fokozatú manuális váltóval, átdolgozták a hűtőt, a futóművet és a féket is. A 18 colos könnyűfém kerekekre Dunlop SportMaxx RT abroncsokat húztak. Bent Recaro ülés van opciósan hatpontos biztonsági övvel, sportkormánnyal és szénszálas dekorral - a csomag alapból 19 ezer eurót kóstál, az M235i RS-ért minimum 65 ezer eurót, durván 20 millió forintot kérnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?