Az alig használt BMW a legmenőbb

BMW: siker világszerte, de itthon is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó évet zárt az idén 10 esztendős BMW Magyarország, az új modellek mellett a garanciális használt autókra volt jelentős kereslet.


Sikeres évet zárt a BMW Magyarország: a BMW és MINI személyautók, illetve BMW motorkerékpárok magyarországi importőre és márkakereskedői hálózata tavaly összesen több mint 2100 személyautót értékesített, ami 22 százalékos növekedést jelent 2012-hez viszonyítva - áll a cég közleményében. A piaci növekedés a fiatal használt autók terén volt jelentős: a minőségi és garanciális használt autókat kínáló BMW Premium Selection program keretében elsősorban a 3-as és 5-ös sorozat modelljei voltak népszerűek. A BMW motorkerékpárokat tekintve is jelentősen nőtt a kereslet: a hatósági értékesítés (48 db) nélkül is közel 20 százalékos a 2012-hez viszonyított plusz. Az idén májusban fennállásának tízéves évfordulóját ünneplő BMW Magyarország által forgalmazott BMW személyautós paletta legújabb darabjai közül már rendelhetők a 4-es Cabrio és 2-es Coupé modellek, továbbá még az első félévben bemutatkoznak a BMW M3 és M4 sportmodellek is. Új kategóriákban is piacra lép a bajor gyártó, hiszen 2014 második felében érkezik a BMW Concept Active Tourer szériaváltozata és a BMW X4, sőt még idén bemutatkozik a BMW 4-es Gran Coupé is. A MINI termékoffenzívája is folytatódik: március közepén érkezik a klasszikus karosszéria harmadik generációja az új MINI formájában.
Az idei magyarországi értékesítést nemcsak az új modellek, de különleges ügyfélajánlatok is segítik: a legnépszerűbb modellekhez, amelyeknél opció a BMW xDrive, az intelligens összkerékhajtás felár nélkül választható, illetve ajándékba jár a télikerék is, míg az X3-ashoz az Advantage csomagot kapja meg a vásárló. Az 1-es sorozat esetében továbbra is él a sikeres belépő akció: a 114i már 5 millió forint alatt elvihető. A 3-as és 5-ös sorozat esetében a Touring modellek vásárolhatók kedvezményes áron, akár 450 000 Ft árelőnnyel.
Hirdetés
A globális eredményeket tekintve a BMW Group újabb rekordévet tudhat maga mögött: mindegyik márkája (BMW, MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad) eladási számai csúcsot döntöttek. A tavalyi évben összesen 1 963 798 darab autót adtak át, ami 6,4 százalékos emelkedést jelent 2012-hez viszonyítva, így a cég megerősítette világszerte vezető helyét a prémium szegmensben. A motorkerékpárok terén a növekedés 8,3 százalékos. Szintén nőtt a magyar beszállítói volumen a bajor konszernnél: az éves beszállítói érték Magyarországról egymilliárd euró feletti, az aktív magyar partnerek száma jelenleg 54. Ezek a cégek összesen kb. 10 ezer embernek adnak munkát Magyarországon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?