Moszkvában az Opel: látható Szalayék autója is

Bővíti oroszországi kínálatát az Opel, egyedi Mokka kiadást is készített a Moszkvai Autószalonra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyedi Opel Mokka épült a Moszkvai Autószalonra, látható a Szalay/Bunkoczi páros versenyautója és az Adam Rocks is.

A héten nyílt Moszkvai Autószalonon jelentette be az Opel, hogy bővíti a mind húsosabbnak számító orosz piacon elérhető modelljeinek listáját. Ott is piacra dobja az individualizációs bajnoknak számító Adam kisautót, illetve az azon alapuló szabadidőautós megjelenésű, elektromosan nyitható vászontetős Adam Rocks kivitelt és az Insignia 325 lóerős, 435 Nm nyomatékú OPC csúcsverzióját is.
Az autószalon és Moszkva tiszteletére egyedi Mokka kiadást is készített az Opel - egyelőre nincs hír a karosszériájával, felnijeinek küllőivel és utastéri betéteivel is narancsmetál színű "Mokka Moscow Edition" piaci megjelenéséről. Egy utcai autónál meredek is lenne, hogy sárvédőin, gépház- és csomagtértetején, fekete tetőlemezén, valamint műszerfalán is Moszkva stilizált térképe köszön vissza - a tájékozódásban azért navigáció is segít a fekete Alcanatra tetőkárpitos, narancsszínű cérnával varrott bőrkárpitos autóban. Van tetősín is, a kilincsek és a lökhárítók, valamint a küszöbök és a kerékjárati ívek műanyagja állítólag nem hagyományos szürke, hanem mély sötétkék - ez a gyári retorika szerint a fényezéssel kontrasztban komoly off-road megjelenést ad.
Hirdetés

Még komolyabb off-road megjelenést ad a magyar Opel-Team, azaz a Szalay Balázs/Bunkoczi László páros által az Afrika Eco Race mezőnyében induló, és győzelemre is esélyes (a kétszeres Dakar-győztes, francia Jean-Louis Schlesser szerint azt meg is nyerő) Mokka Dakar versenyautó, aminek persze vajmi kevés köze van a nevét adó modellhez. Karosszériája lepkesúlyú karbonszálas kompozit műanyag, üzemanyagtartálya 520 literes, rugóútjai 25 centisek, 6,2 literes (340 lóerős, 660 Nm nyomatékú) V8-asa 6 sebességes szekvenciális váltón keresztül természetesen mind a négy kerekét hajtja. A már a jövő évi versenyre felkészített versenyautót a nagyközönség először Moszkvában láthatja, de a futamig bizonyára megtekinthető lesz itthon is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?