Mercedes tervek: bőség AMG GT-ből és ellenfél a BMW i3-nak

Bővíti sportkocsi-kínálatát, és praktikus villanyautót is tervez a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A márkaépítés és a környezetvédelem mellett a Mercedes ad a hagyományos autók rajongóinak is: több verzió is lesz a biturbó V8-asából.


Gorden Wagner, a Mercedes-Benz formatervezésért felelős vezetője a német Auto Motor und Sport magazinnak elárult pár dolgot a márka jövőbeli stratégiájáról. Mint mondta, az AMG GT-ből teljes modellsorozatot terveznek. Az eddig megismert, még mindig csak álcázva látott változat 510 lóerős lesz. V8-as, 4,0 literes biturbó motorja 650 Nm nyomatékot tud, és az AMG modellek következő generációjában, így az új C-osztályban is ez fog dolgozni. Wagner nyilatkozata szerint az AMG GT-ből is lesz majd gyengébb változat, amit a jól értesültek 460 lóerő körülire tippelnek. Emellett egészen biztosan kihoznak majd egy jóval erősebbet is, valószínűleg Black Series névvel és nagyjából 550 lóerővel; a kupé mellett nyitott, roadster karosszéria is bekerülhet a kínálatba.
Hirdetés


Wagner csapata eközben egy teljesen más jellegű autón is dolgozik. A Mercedes némi lemaradással próbálja követni a jelenleg a BMW dominálta prémium-villanyautó piacot. Az i3 sikerét látva Stuttgartban is kapcsoltak, a Mercedes saját villanyautója állítólag koncepcióként már idén bemutatkozhat, de a végleges autó bemutatásáig még sokat kell várni. A hír legfontosabb része, hogy nem meglévő autóikat villanyosítják, hanem egy teljesen új modellt terveznek a - feltételezhetően hatótávnövelős - elektromos rendszer köré.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?