Jön a 600 lóerős Nissan Juke-R 2.0

Brutális teljesítményű Nissan Juke érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kereken 600 lóerővel debütál hétvégén a Goodwood Festival of Speed rendezvényen a Nissan Juke eddigi legerősebb változata.


Feltehetően a Nissan alkotta meg a világ legkeményebb crossoverét a Juke-R 2.0 személyében. A GT-R Nismoból származó duplaturbós, 3,8 literes V6-os kereken 600 lóerőt és 652 Nm forgatónyomatékot tartogat. Ez lényegesen több, mint az "alap" Juke-R teljesítménye, amely "csak" 492 lovat tudhat magáénak. Az újdonság teljesítményadatait még nem hozták nyilvánosságra, az viszont egészen biztos, hogy jóval gyorsabb lesz az eredeti Juke-R-hez képest, amely 3,7 másodperc alatt ugrik 0-ról 100 km/órára.
Hirdetés

Nem csak erősebb motort, könnyített elemeket is kapott a Juke-R. Az első és a hátsó lökhárító szénszálas anyagból készült, előbbi nagyobb méretű légbeömlőket is kapott, hogy a megfelelő hűtés biztosítva legyen. Hátul egy szintén szénszálas diffúzor is helyet kap, a hátsó lámpákat pedig a 2015-ös Juke-ból kapja meg az autó.
A Nissan egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a koncepciómodellt sorozatgyártásba küldenék. Az árról sincs még hivatalos információ, egy korábbi változat viszont 590 ezer dollárt (kb. 159 millió forint) kóstál, amelyből csupán néhány darabot gyártottak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?