Nem lesz új Fabia RS, süllyesztőben a Wind

Búcsú egy jó autótól és egy még jobbtól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy hírlik, nem készül ütős RS kivitel a következő Skoda Fabiából, a Renault Wind pedig ahogy jött, el is szállt. A piac nem fog utánuk sírni, mi azért pityergünk egy kicsit.

Nem lesz RS az új Skoda Fabiából - jelentették ki az illetékesek a Frankfurti Autószalonon. Nem lesz, hiszen fölösleges pénzkidobás. A következő Fabia ugye jövőre jön, az RS meg a kifutó szériában egy 180 lóerős és 250 Nm nyomatékú 1.4 TSI benzinmotorral és 7 fokozatú dupla kuplungos automata váltóval szaggatta az aszfaltot. Na de eddig tán megérte gyártani? Megérte gyártani 2003-tól 2007-ig a dízelmotoros (1.9 PD TDI 130 LE, 310 Nm) elődjét? Egészen biztos, hogy nem, legfeljebb közvetve, versenysportos támogatással. Csak hát kevesekhez jutott el, hogy a Fabia S2000-essel a Skoda konkrétan szétnyerte magát az elmúlt években, illetve a Fabia minden, csak nem egy sportos valami. A környezetvédelmi előírások szigorodása is csúnyán nyírja kifelé a sportos modelleket, úgyhogy egyébként arra is számíthatunk, hogy mind több hot hatch tűnik el a károsanyag-kibocsátással kövezett süllyesztőben.
Hirdetés

A másik kihalásra ítélt autó a nyitható keménytetős, kétüléses, Twingo-technikájú Renault Wind. Aki vezette, szerette, csak sajnos nagyon kevesen vezették, pláne borzasztó kevesen vásárolták. Motorja szívó 1.6-os volt 133 lóerővel (vagy 1,2 literes turbós 102 lóval), váltója 5 fokozatú kézi, ára relatíve magas, mint nyilván a Fabia RS-é is. Kárpótol minket a Renault egy hátsókerekes Twingóval, ha már nem csak hogy Wind, de Twingo RS sem lesz többé? Reméljük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?