Honda Insight: tényleg vége a dalnak

Búcsúzik a Honda Insight és az elektromos Jazz is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan befejeződik az Insight hibrid és a nálunk Jazzként ismert Fit elektromos verziójának gyártása is. A Honda máshogy lesz zöld.


Korábban is írtunk már arról, hogy a Honda leállítja az Insight - és CR-Z - hibrid forgalmazását, de akkor "csak" Európáról volt szó. Most az az új fejlemény, hogy az Insight gyártásának és karrierjének mindenestül vége, illetve a nálunk Jazzként ismert Fit EV-je, elektromos verziója is nyugdíjba megy - írja az Edmunds a japán márka amerikai szóvivőjét idézve.
Hirdetés

Az itthon rég nem kapható Insight forgalmazása még a nyáron leáll, a Fit EV-nek is már csak hónapjai vannak vissza. Amúgy Magyarországon a CR-Z sem kapható már jó ideje, s bár a Jazz Hybrid sincs reklámozva, az még rendelhető - tudtuk meg az importőr sajtósától.
A Hondának persze esze ágában sincs letérni a divatos zöld útról, a jövőben új generációs elektromos technológiát készül bevezetni. Elektromos és kétmotoros hibrid, üzemanyagcellás modell is várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 04:53
    Permalink

    Még annyit, mivel újabban már 2-3-4 évenként vannak modellfrissítések, így a használók nagy része kénytelen csak kivonuló típusokat üzemeltetni. 🙂
    Az újaknál sem jobb a helyzet, mert úgynevezett “utángyártottból” még sehol semmi, csak a méregdrága “gyári”.

  • 2017.10.29. at 04:53
    Permalink

    [i]“A megszűnő, kivonuló típusok vásárlói sosem járnak jól. Jellemzően nehézkes és drága az alkatrész utánpótlás, arról nem is beszélve, hogy hosszadalmas a beszerzés.” [/i]
    Ez a szép az egészben, és maga a kihívás, nem csak hibridekre értve. 🙂

  • 2017.10.29. at 04:53
    Permalink

    Ezekből a hibridekből elég sok bebukik, ami valahol várható is volt. Arra lennék kiváncsi, hogy a gyártó meddig és milyen szervizhátteret tud biztosítani annak a pár autónak. A megszűnő, kivonuló típusok vásárlói sosem járnak jól. Jellemzően nehézkes és drága az alkatrész utánpótlás, arról nem is beszélve, hogy hosszadalmas a beszerzés.

Vélemény, hozzászólás?