Szeretnéd tudni, hogy hol van dugó Budapesten? Segít a BKK Info

Budapesti útinformációk egy helyen: elindult a BKK Info

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már az autósokra is figyel a BKK: valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők a BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu címen.

A főváros közlekedésszervezője, a BKK a tömegközlekedésben részt vevőket és a kerékpárosokat segítő fejlesztéseit követően nyitott az autósok felé is: a BKK Info és a FUTÁR Utazástervező után elindította a BKK Info közúti modulját. Ám rögtön meg kell jegyezni, hogy egyelőre csak teszt jelleggel. Az új közúti információs rendszer a kozut.bkkinfo.hu címen érhető el. A BKK célja, hogy mindenkit ellásson a számára szükséges forgalmi információval. Az autósok már szépen tájékozódhatnak is, hogy a város melyik részén, milyen forgalomkorlátozások élnek, illetve alakulnak éppen.
Hirdetés
A BKK által létrehozott internetes felületen az előre jelzett forgalomkorlátozásokon túl a rendkívüli események is megjelennek, ezért az odalátogatók folyamatosan értesülhetnek arról, ha például egy baleset vagy egy lámpahiba nehezíti a közlekedést a fővárosban. A közúti információk szövegesen és térképen megjelenítve is elérhetők. Az új útinformációs alkalmazás használata egyszerű, hiszen az adott korlátozás szöveges leírására kattintva automatikusan megjelenik térképen is a tudnivaló, illetve (szürkével jelezve) az is, hogy a környéken milyen további forgalomkorlátozásokra kell számítani. A szolgáltatás jelenleg még próbaüzemben működik, a BKK kéri is a felhasználókat, hogy észrevételeiket, javaslataikat írják meg a bkk@bkk.hu címre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?