Corvette rendőrautóként? A németek megcsinálták, de csak viccből

Chevrolet Corvette C7 Stingray - TIKT Performance

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A TUNE IT! SAFE! kampány gondolt a figyelem felkeltésére, egy brutális Corvette rendőrautót mutattak be az Esseni Autókiállításon.


A Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium és a Gépjármű Tunerek Szövetsége (mert náluk ilyen is van) által szponzorált TUNE IT! SAFE! kampányt 2005-ben kezdték el Németországban. Ha valahol, hát Németországban virágzik az autós kultúra, így erre szükség is van, hisz a program célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos és felelősségteljes átalakításokra (tuningokra), amik megfelelnek minden jogi követelménynek. Az egyedülálló Chevrolet Corvette ezen kampány keretében készült el, a TIKT Performance közreműködésével.
A vadiúj rendőrségi jármű, szénszálas body kittet, német rendőrségi dekort, Hella LED fényhidat és szintén szénszálas hátsó szárnyat kapott. Ezeken felül különböző méretű, elöl 19, hátul 20 colos, szürke könnyűfém felniken terpeszt, amiken Hankook Ventus S1 evo gumik feszülnek. Az erejét egy 6,2 literes V8-asból nyeri, ami 459 lóerővel és 630 newtonméterrel kergethetné a gyorshajtókat. Hétsebességes kézi váltója segítségével, 4,2 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, csúcssebessége pedig 290 km/óra.
Hirdetés
Nagyon valószínű, hogy élesben sosem kerül bevetésre a különleges Corvette, pedig még szükség is lehetne az öblös V8-asra a korlátozásmentes Autobahn szakaszokon. A kampány keretében egyébként már számos kegyetlen rendőrautó készült: egy ABT Audi R8 GTR, egy AC Schnitzer ACS4 2.8i Coupe és egy Brabus A-Klasse Mercedes is - ezek ugyancsak láthatók a TUNE IT! SAFE! kampány YouTube csatornáján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:23
    Permalink

    Lám, a németek tudnak negatívba is tuningolni. Biztosan sokba kerülhetett egy alapból erÅ‘sebb autót gyengébbre tuningolni. Nekem az a 290km/h sem tűnik soknak, tudván hogy a zúzó C4-es már 89-ben elérte a 408km/h-t…

  • 2017.10.28. at 10:23
    Permalink

    Nem tudom milyen Mickey- Mouse Corvet van Nemeteknek de az itteni US alap motornak itt vannak az adatai ——Engine, 6.2L (376 ci) supercharged V8 DI (650 hp [485 kW] @ 6400 rpm, 650 lb-ft of torque [878 N-m] @ 3600 rpm) (STD)—- Ezt a motort egy atlagos sok helyen vasarolhato “Tuning computerrel” meg sokkal jobban fellehet piszkalni egesszen 700LE-ig. A szembe szomszedomnak van egy uj igen merges szerkezet imadja szopatni az Europai fosokat barhol es barmikor.

Vélemény, hozzászólás?