Gyártásba kerülhet a Nissan 370Z Nismo Roadster

Chicagóban bemutatták a Nissan 370Z Nismo Roadster tanulmányt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan amerikai vezetője szerint a nyitható tetejű 370Z Nismo a publikum reakciójától függően gyártásba kerülhet. Magyarul tuti befutó.


Pierre Loing, a Nissan Észak-Amerika termékfejlesztésért felelős elnökhelyettese úgy fogalmazott, hogy ha a a Nissan 370Z Nismo Roadster tetszést arat, akkor gyártani fogják. Ezek után nem lehet kétség, hogy a ránézésre szériakész nyitott sportkocsi sorozatban fog készülni. A Nismo változatban már bőven a Porsche Boxster S súlycsoportjában lévő vászontetősön a nemrég felfrissített 370Z Nismo külső jegyei köszönnek vissza. Ugyanaz az agresszív frontkialakítás, a látványos, 19 colos könnyűfémfelnik és a bordó díszbetétek.
Hirdetés


A beltérben az elmaradhatatlan Recaro ülésekre jutott kétszínű bőrkárpitozás is, a kormány alcantara burkolatú. Új a 7 colos kijelző és a mögötte dolgozó infotainmnet rendszer, a hifi Bose gyártmány. Ezeknél azonban fontosabb a motor, ami a már megszokott 3,7 literes szívó V6-os 373 Nm nyomatékkal és 355 lóerős teljesítménnyel. A váltó hétfokozatú automata, ami kézzel is kapcsolható és visszaváltásokkor gázfröccsel jelzi, igazi sportkocsi a 370Z. A Nismo roadsterben is önzáró differenciálmű dolgozik, fékjei nagy teljesítményűek és a sima 370Z-nél is keményebb alatta a futómű. Csodálkoznánk, ha kihagyná a Nissan ezt a ziccert, és az idei kabriószezonra nem hozná ki nyitható tetős a 370Z Nismót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?