Párizs előtt képeken a Citroën Divine DS tanulmány

Citroën Divine DS - a francia prémiumvonal jövője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Divine, azaz pompás DS az almárka jövőképét vetíti előre. Élőben csak később, de fotón már most meg lehet nézni.


A Citroën már most, jó egy hónappal a Párizsi Autószalon előtt leleplezte aktuális DS koncepcióját, és a legfontosabb részleteket is közzétette róla. A DS, a Citroën sikeres prémiummárkája bővül, 5 év és félmillió eladott kocsi után a Divine DS mutatja meg az irányt, amerre továbbvinnék a sorozatot.
Hirdetés


A Divine DS a kiadott sajtóközlemény szerint négy, de ránézésére inkább ötajtós. Elejét a markáns hűtőrács uralja, lámpái ledesek, és elöl lézertechnikát is alkalmaznak. A legfurcsább részlet, hogy a stílus oltárán feláldozták a hátsó ablakot. Van viszont tolatókamera, így rükvercben sem kell vakon hajtani a Divine DS-sel. Merész húzás, de igaz, hogy a mai átlagautók egy részéből is annyira korlátozott a kilátás hátra, hogy akár be is lehetne deszkázni a hátsó szélvédőt. A tolatókamera képét egy 10,4 colos HD képernyő jeleníti meg, amiről érintéssel vezérelhető az összes szórakoztató funkció is.

A belteret Swarovski kristályok díszítik. A dekoranyagok között a karbon és a bőr mellett megjelenik a csipke is. Az ülések különállóak, őket egy vaskos karnádalagút különíti el egymástól. A motor erősebb benne, mint az előzetes riportok állították; az 1.6 THP 270 lóerős változata került a gépházba. Maximális teljesítményét 6000-es percenkénti fordulaton adja le, nyomatéka 330 Nm 1900 és 5500 között. Szén-dioxid kibocsátása csak 145 g/km. A Divine DS első nyilvános szereplése a Chantilly Concours d’Élégance szépségversenyen lesz, nagyobb tömeg előtt meg az októberi Párizsi Autószalonon lesz kiállítva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?