Itt a Corvette csodás izomkabriója

Corvette Z06: 625 LE vászontetővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

New Yorkban mutatkozik be az eddigi legizmosabb vászontetős Corvette, a Z06 kabrió állítólag ugyanolyan merev, mint a kupé.


Egy új Corvette-et hol másutt mutatna be a Chevrolet, mint New Yorkban - íme az első képek és infómorzsák a Z06 kabriójáról. Ami vászontetejét 50 km/órás tempóig elektromosan nyitja-csukja, s aminek kabriósága állítólag nem, vagy alig befolyásolja a merevséget. És a súlyt.
Hirdetés


A karbonban kívül-belül gazdag Z06 Convertible technikája a zárt tetősével egyező, azaz a motor 6,2 literes, kompresszoros LT4 V8-as 625 lóerővel és istentelen 861 Nm nyomatékkal gyilkolhatja a hátsó kerekeket. A váltó 7 fokozatú manuális, opciósan 8 gangos sportautomata.

Az ikonikus sportkocsi legfrissebb kiadása - a főmérnök szerint - a modern számítógépes tervezésnek is köszönheti, hogy nem kellett extra merevítéseket alkalmazni. Tadge Juechter elmondta, hogy ezidáig nem volt lehetséges ilyen könnyű és erős kabriót építeni, ami kezelhetőségben sem marad el a kupétól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?