Drágul a benzin, a gázolaj ára egyelőre marad

Csak a benzin ára nő szerdán, a dízelé nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A forint gyengülése és a bizonytalan nemzetközi gazdasági környezet szerdától már az üzemanyagáraknál is megmutatkozik, egyelőre csak a benzinnél.

A hét közepétől drágább lesz a tankolás, de egyelőre csak a benzin esetén. Szerdán ugyanis 4 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti árát a MOL, a gázolajé egyelőre nem változik - derült ki az MTI értesüléséből. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 390 forintra nő, a gázolajé marad az immár csaknem két héttel ezelőtti árcsökkentéssel beállított 378 forint.
Hirdetés
A MOL legutóbb június 26-án változtatott az árakon, akkor a gázolaj árát literenkénti 2 forinttal, a 95-ösét pedig 4 forinttal csökkentette - épp annyival, amennyivel most emelni fogja. A benzin és a gázolaj literenkénti átlagára tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi öt hónapban ugyanakkor fokozatosan, de jelentős mértékben visszaemelkedett. Az egykori csúcsárak így is odébb vannak még.
A benzinért 2012 áprilisában, a gázolajért január közepén kellett az eddigi legtöbbet, 450 forint környéki szintet fizetni - átlagárak szerint is. Az egyes töltőállomások árai között ugyanis nem ritka az akár literenkénti 30-40 forintos eltérés sem, főként autópályák mentén lehet találkozni az átlagnál jelentősen magasabb árakkal. Így természetesen a tankolás idejénél jóval többet számít annak helye. Autózós nyaralás során például fagylaltban is jól mérhető összeg takarítható meg a tankolás helyszínének megfelelő választásán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?