Az ukrán feszültség ellenére is apadhatnak az üzemanyagárak

Csökkenhet a benzin és a gázolaj ára is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az orosz-ukrán feszültség az üzemanyagárakat fenyegetőnek tűnt, egyelőre nem jelent árnövelő tényezőt.

Egy héttel enyhe árapadásra lehetett számítani a gázolajnál, hasonló mértékű áremelésre a benzinnél, ám végül mindkettő elmaradt. Most pedig annak ellenére jobb kilátásaik vannak az autósoknak, hogy szintén egy héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy az orosz-ukrán feszültség felsrófolhatja az árakat. Utóbbi lehetőség sajnos továbbra sem kizárt, ám egyelőre nem mutatkozott árnövelőnek a krími, harc nélküli háború. Az iraki kitermelés és export növekedése ugyanakkor lenyomta a tőzsdei árakat, a benzin jegyzésára 1, a gázolajé 1,1 százalékkal apadt az árutőzsdéken, s a hét során a dollár többet gyengült, mint a forint, így fizetőeszközünk most 0,4 százalékkal többet ér ahhoz mérten. Számunkra így a benzin esetében 1,4, a gázolajnál 1,5 százalékos árcsökkenés látható. Ez pedig már az üzemanyagáraknál is megmutatkozhat.
Hirdetés

Szerény mértékű, 2-3 forintos ármérséklés várható szerdán a 95-ösnél és a dízelnél is. Előbbi átlagára így akár 410 forint alá kúszhat, a gázolajnál legjobb esetben is csupán a 422 forintos literenkénti középárra számíthatunk. A MOL döntése szokás szerint hétfőn esedékes, majd szerdán újabb - már nem biztos, hogy kedvező - korrekcióra is sor kerülhet, ha addig a világpiaci események fordulatot vennének.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?