Így nézhetne ki a 200 lóerős Dacia

Dacia Sandero Sport: koncepció 200 lóerőre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még csak koncepció, ám a francia virtuel-car nem csak elképzelte, meg is rajzolta, hogy milyen lehetne a 200 lóerős Dacia Sandero Sport.

Kereken 10 évvel ezelőtt indult az újkori Dacia sikersztorija, s a márka már rég nemcsak az olcsó és négyajtós Logant, hanem a kezdetben akár hétüléses, ma már "csak" óriási rakterű MCV-t, a kompakt Sanderót, a remek szabadidő-autó Dustert az egyterű Lodgyt, valamint a haszonegyterű Dokkert is jelenti. Automata váltó még ma sem kapható egyetlen Daciához sem, s aki sportos modellt szeretne, az is a Renault-hoz kell menjen. Hogy meddig lesz ez így, azt egyelőre nem tudni, a franciák nyilván nem szeretnék minden ütőkártyájukat a Dacia égisze alatt is kínálni. Most azonban pont egy francia csapat képzelte el, és rajzolta meg, hogy milyen lehetne a legolcsóbb hot hatch, azaz a Dacia Sandero Sport.
Hirdetés

Miként a Sandero is csakis ötajtós lehet, a Sport is ilyen és még a Stepway kivitelnél is vagányabb lenne. Nyilván némileg ültetett futóművel, 17 colos, Dacia-szinten peres, a sportmodellekhez képest józanul ballonos abroncsokkal, egyedi, hátul természetesen diffúzoros lökhárítóval, elöl méhsejtes hűtőráccsal és alsó légbeömlővel. Virtuáltunerék a Clio RS 1.6-os, 200 lóerős turbós benzinmotorját tennék a Sanderóba, s mivel a Daciánál nincs automata váltó, a Renault EDC-je helyett hagyományos hatsebességes kézit tennének a Cliónál valamivel könnyebb ötajtósba. És ha mindez nem elég, a Clio RS-énél nyilván alacsonyabb ár is kerülhetne a Sandero Sportra, hogy aztán a Renault értékesítői még nehezebb helyzetben legyenek. Na, ez az, amit aligha szeretne az anyacég, ezért a Sandero Sport megvalósulása nemigen várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 06:32
    Permalink

    Ha a piacon akarnak maradni akkor fel kell kötni a fehérneműt ! De mindenkinek mert Ázsia nyomul és letarol mindenkit aki nem tudja tartani a szintet !

  • 2017.10.29. at 06:32
    Permalink

    Nagyon beindult a Dacia, egész használható kocsikat rak össze. Ami még nagy űrt tölt be, hogy gyárilag LPG-s rendszerrel is árulják. Mondjuk egyelőre nincs tervben újat venni, de ezt pl. szívesen elhoznám: [url]http://bit.ly/lpgnyeremeny[/url]

Vélemény, hozzászólás?