BMW M5 csakis japánoknak

Durva, éjfekete sorozatot dob piacra Japánban az M5-ből a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Láttunk már limitált kiadású csúcs-BMW-t, Dunát lehet rekeszteni velük, de azok a közelébe sem érnek a legutóbbi egyedi M5-ösnek, a csak Japánban megjelenő BMW M5 Nighthawk-nak.


A kizárólag a japán piac számára készített Nighthawk a legfrissebb BMW M5-ösön alapszik, és mindössze tíz példányban készül. Az autót az M Gmbh szakemberei felturbózták a már nálunk is kapható, úgynevezett competition package-dzsel és olyan gyönyörű fekete színnel, ami minden leendő vásárlót elbűvöl (individual frozen black matt a fényezés hivatalos neve).
A húszhüvelykes kerekek fényezése összhangban van az autóval, ugyanolyan mély fekete, mint az autó orrán trónoló hűtőrács, az oldalsó küszöbtoldatok, a kilincsek, az oldalsó tükrök, a kipufogók végei és a hátsó diffúzor dukkója. A motorélénkítő csomaggal a BMW M5 4,4 literes, M TwinPower Turbo technológiával felvértezett V8-asa 575 lóerőt állít csatasorba. A 15 lóerős többletet a 6000 és 7000 közötti fordulatszám-tartományban adja le. A kocsi 0,1 másodperccel gyorsabb, mint a mezei M5-ös, 4,2 másodperc alatt ugrik álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. A citált csomag tartalmazza még az M karbon-kerámia fékeket, az amúgy szériában kínált hétsebességes M dupla kuplungos automataváltót, az aktív M differenciálművet és a kifejezetten e típushoz fejlesztett ültetett sportfutóművet is.
Hirdetés

A BMW M5 Nighthawk utasterét élénk narancsszínű merino bőrrel vonták be, ahol lehetett karbonszálas műanyagbetéteket alkalmaztak. A LED-es fényszórókkal szerelt Nighthawkot 10 tehetős japán, vagy Japánban élő személy veheti meg. Ők sem olcsón juthatnak hozzá, 42,42 millió forint az átszámított vételár. Itthon amúgy már 30 millióért kitolhatjuk a szalonból a sima, 560 lovas M5-öst. Az ébenfekete kocsikra a megrendelést augusztusban lehet leadni, az első példányokat októberben vehetik át boldog, és nyilván nem kevéssé tehetős vásárlóik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?