Mérséklődhet a dízel ára, a benziné nem

E héten drágább lett, jövő héten olcsóbbá válhat a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minimális árváltozások történtek csupán e héten a nemzetközi üzemanyagáraknál, a forint erősödése miatt azonban a gázolaj ára apadhat annyit, amennyit a héten nőtt.

Míg e héten (pénteken) itthon 3 forinttal emelkedett a gázolaj ára, a csekély nemzetközi árváltozások szerint annak ára mérséklődött - kemény 0,2 százalékkal, miközben a benzin hasonló mértékben drágult. Komoly, a hazai árakat befolyásoló árváltozások azonban (ahogyan az az előbbi számokból látható) a nemzetközi árutőzsdéken nem történtek. Ami miatt mégis változhatnak itthon a jövő hét első felében az üzemanyagárak, az a forint, a dollárhoz mérten 1,1 százalékkal javult árfolyama.
Hirdetés

Fizetőeszközünkben a gázolaj áresése már 1,3 százalékos, míg a benzin esetében is 0,9 százalékkal alacsonyabb ár látható. A következő hét első felében, azaz szerdán mindez leginkább a dízel áránál hozhat 2-3 forintos áresést. Sanszosan áthúzásra kerülhet az e heti 3 forintos áremelés, azaz 422 forintról 419 forintra apadhat a gázolaj átlagára. A benzin esetében kisebb az esély az ármérséklésre, ott vélhetően marad a 402 forintos átlagár. Ezzel mindkét üzemanyagfajta egykori (450 forintos) csúcsáránál olcsóbban kapható, a töltőállomások között természetesen 20-30 forintos áreltérések lehetségesek, így a tankolás idejénél sokkalta fontosabb annak helyére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?