Idén is lesz rendőrségi Speedmarathon

Egész napos sebességmérő razziára készül a rendőrség - a dátum adott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

EU-s összefogással, Tispol akció keretében tartja a Speedmarathont a rendőrség, a mérések helyére javaslatokat várnak.


Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 21-én reggel 6 órától, a sebességmérő pontok helyszíneire az állampolgárok tehetnek javaslatot - mondta Kiss Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) osztályvezetője sajtótájékoztatóján. Az ORFK autópálya-felügyeleti és balesetmegelőzési osztályának vezetője közölte: a Speedmarathon elnevezésű, 24 órás összeurópai sebességmérést egész Európában a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) felhívására hajtják végre.
Egész Európában vigyázni kell április 21-én!
Mint megtudtuk, az említett napon egész Európában szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. A razziát nem azért szervezik, hogy mindenkit megbüntessenek, hanem, hogy életeket mentsenek - hangsúlyozta az osztályvezető.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása,

a rendőrség szerint évek óta a gyorshajtás a halálos balesetek legfőbb oka. Az ellenőrzés ideje alatt, április 21-én reggel 6 órától 22-én reggel 6 óráig a rendelkezésre álló valamennyi - összesen 160 -, változtatható helyű komplex ellenőrzési pont használatban lesz (a korábbi sebességmérőit már leselejtezte a rendőrség). Egy kamerával egy helyszínen legfeljebb négy órán keresztül ellenőriznek majd.
Segítséget kér a rendőrség!
A rendőrség a helyszínek kiválasztásához - ahogyan tavaly is - a lakosság segítségét kéri, az ellenőrzéseket ott fogják végrehajtani, ahol azt a polgártársak indokoltnak tartják. Idén is valamennyi rendőr-főkapitányságon külön e-mail címen várják a javaslatokat. A fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címre lehet küldeni a helyszínjavaslatokat, kedden 8 óráig. A megyékben a Budapest szó helyett az adott megye nevét, több név összetételéből álló megye esetén az első nevet kell feltüntetni. Például Győr-Moson-Sopron megyében speedmarathon@gyor.police.hu címen várja a rendőrség a javaslatokat.
Hirdetés
Az adatokat a határidő lejárata után összesítik, majd nyilvánosságra hozzák, hogy pontosan hol és mikor lesznek sebességmérések. A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül megyénként két helyszínre tíz-tíz embert meghív, az ellenőrzések után pedig az eredményeket nyilvánosságra hozzák.
Tavaly harmadikok lettünk
Az osztályvezető elmondta: tavaly megyénként 30-50 javaslat érkezett, Budapesten jóval több, egy rádióműsor felhívása nyomán 364. A tavalyi összeurópai ellenőrzési akció során a legtöbb gyorshajtót Németországban (mintegy 11 ezer) és Olaszországban (5,5 ezer) fogták el, Magyarország a harmadik helyre került 5 ezer gyorshajtóval. Egy hét múlva, április 21-én tehát különösen tessék vigyázni az előírt sebesség betartására!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:10
    Permalink

    jólvan móricka, tőled nem is vártam, h bármit át tudj gondolni, h mit lehetne :D:D:D:D:D úgyhogy, fölösleges is rád a szó, te csak trollkodj tovább és beszéld a faxságaidat.

  • 2017.10.28. at 06:10
    Permalink

    Meséld már el, hogy oktatnád a “júzereket”? Ki fizetné annak az árát? Mi történne, ha nem okulna a “júzer”? Ki fizetné az apparátust, aki ezt ellenőrzi? Hol élsz, melyik bolygón?
    F.ságokat beszélsz koma, nagyon nagy f.ságokat.

    B+ vannak szabályok, amiket meg kell tanulni (autós iskola) és be kell tartani. Slussz.
    Aludjál.

  • 2017.10.28. at 06:10
    Permalink

    ne bohóckodjanak már. nagyon jól tudják hol vannak a baleseti gócpontok, tettetik itt a hülyét. ott kell mérni azt ennyi, de azt még mindig nem kürtölik szét, hogy az abszolut gyorshajtás a balesetek kb 6% AZAZ HAT !!!! százalékáért felelős !!!!! tehát, nem ez a legnagyobb probléma, mégis ezen pörögnek mint a búgócsiga.

    ha a relatív gyorshajtáson pörögnének, már azonnal más lenne a helyzet, de azt nem bokorból 40es táblamögött trafizással lehet megelőzni, hanem a júzerek oktatásával. illetve folyamatos figyelmeztetésével. a másik két nagy baleseti okozó a figyelmetlenség és az elsőbbség megnem adás…ez a 3 dolog a balesetek 60-70%áért felelős ! mégsem látom, hogy nagy erőfeszítéseket tennének ellene !!!! egy 6%-os arányért felfordítják az országot büntetik még a járókeretes nagymamát is, de a 70%-ért meg a kisujjukat sem mozdítják. ja és az indokolatlan lassan haladást is felvenném a repertoárba végre !!!! és még mindig hihetetlennek tartom, hogy 2016-ban vannak olyan állatok, akik ittasan ülnek a volán mögé !!

Vélemény, hozzászólás?