Száz Lada fogyott egy hónap alatt

Egy hónapja tért vissza a hazai piacra a Lada, jók a kezdeti eredmények

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkelt a századik Lada is a tavaly decemberi, uszkve egy hónappal ezelőtti visszatérés óta, utóbbi példányba egy Daewoo-ból ültek át.


Tavaly nyáron röppent fel először a Lada visszatérésének híre, amely már a kezdetektől óriási visszhangot generált. Az értékesítés december 17-én kezdődött, és még az importőr számára is meglepő mértékű, minőségi érdeklődőt vonzott. Már a nyitás napján gazdára talált az első Euro 6-os Lada, egy 4x4, amit ráadásul úgy vásároltak meg, hogy az autót még nem is látták, elegendő volt hozzá az, amit a Niva évek, évtizedek alatt letett az asztalra. Azóta a kilenctagú márkakereskedői hálózat számos különböző modellt adott el, és alig egy hónappal a nyitás után, e héten már a 100. megrendelést is aláírták.
Hirdetés

Az eladást a Lada Dél-Pest realizálta, nekik ez a 15. eladott autójuk. A szóban forgó Lada egy Kalina Hatchback, Norma felszereltséggel és metálfényezéssel. Ez utóbbi azért is fontos, mert a vevő egy hölgy, a vásárlás pedig egyértelműen érzelmi volt. A XIX. kerületi S. Éva 1999 óta ügyfele a márkafüggetlen szervizt is üzemeltető Lada Dél-Pestnek, éppen a szokásos átvizsgálásra vitte Daewoo-ját. Miközben várakozott, besétált a szalonba és azonnal beleszeretett a kis kompakt, csinos ötajtósba. Mikor az árát is megtudta, nem is volt kérdés: szerviz helyett beszámítás és új autó vásárlás lesz a látogatás célja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Sziasztok!

    Láttam amit itt írtok a kommunizmusról, szerintem kb. semmi köze mindennek a Lada márkához, az elején még normális hozzászólások jöttek, aztán jött a sok fantasztikus elmélet ahogy mellesleg szokott jönni a rengeteg magasan képzett szakembertől.
    Én elmentem megnézni a Lada autókat és azt kell mondjam, kellemes élmény volt, ennek ellenére legalább fél évet várnék a megvételével, illetve vannak azért hiányosságok. Most a 4×4 verziókról nem nyilatkoznék, mert nem az érdekelt, a Lada Granta Sedan viszont nagyon megfogott. Összefoglalva: nagy, szép elölről kifejezetten, hátulról elmegy, jobb mint a Logan mindenképpen, csomagtere nagy, ára kedvező, belső tere rendben van, a váltóról nem tudok nyilatkozni, kellene neki egy nagy teszt, ami engem kicsit zavart, az index karok eszméletlenül olcsó műanyagok, és az index bekapcsolása, tehát a kar elmozdítása valahogy “fura” volt. Mindenesetre ár érték arányban kiváló autó lehet. Ami egy kicsit zavar és a nyugati cégeknél ez nem jellemző, hogy csak 1.6-os motorral elérhető, az is benzines, 8 illetve 16 szelepes. Ez nagyon szegényes motor választék! Minimum egy dízel változat kellene, de bizonyára alkalmazkodni fog a cég a kereslethez. Továbbá egyenlőre nincs kiterjedt szervíz hálózat, ami azért egy suzuki, mercedes vagy hasonló megszokott márkánál rég megoldott, illetve nem tudott az eladó arra a kérdésre válaszolni, hogy autóalkatrész boltokban mikor lehet Lada alkatrészeket venni, mert ha most megnézi valaki a Unix weboldalát, nem fog találni. Az utolsó negatív élményem a fogyasztása volt. 8.8 liter városban?! 8.8 l városban, 6.4 liter vegyes, ez nekem soknak tűnik, bár ezzel biztosan lehetne vitatkozni. Akkor sincs alternatíva, egy jó kis lomhább dízelmotor elvinné ezt a kasznit mondjuk 80 LE-vel, fogyasztana 4-5 litert és lehet hogy valaki inkább ezt választaná.

    Kíváncsian várom az autónavigátor tesztjeit!

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    A konkrét elnyomás az most van:megszűnő munkahelyek,bizonytalan jövő,stresszes munkahelyek ahol 120%-os teljesítményt várnak el,rengeteg hitel,nagyon alacsony fizetés,szinte nincs is rendes bejelentés (hiába dolgozol 8-10-12 órát akkor is 4órásba vagy bejelentve…) egészségügy tönkrement,mezőgazdaság romokban… soroljam még?
    ’80 években nem volt ilyen… Azért nem lehet egy lapon venni ami Mo.-n volt meg ami koreában van.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Kevés másik olyan nemzetet ismerek akik ilyen módon elbántak a magyarokkal. Az általad istenített kommunizmus évtizedekre pecsételte meg az egész ország sorsát. De ha annyira szimpatizálsz vele akkor költözz Észak-Koreába, ott még él a rendszer.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Már ha itt tartunk akkor szerinted a németek-osztrákok nem öltek,nem kínoztak meg senkit… Japánok sem boncoltak fel szerencsétlen,megerőszakolt,terhes nőket élve(!) a “tudomány” érdekében… Stb…
    Osztrák-Magyar monarchiában el akarták törölni hivatalos helyeken a magyar nyelvet… Trianon… Stb…
    De nem kell ennyire visszamenni az időben nézz körül ma magyarországon…
    Én nem mondom,hogy jó volt csak azt,hogy a kisebbik rossz…
    Aki bálványként imádja a nyugatot az a hazaáruló,csőlátó,megvezethető,birka aki azzal sem törődik hogy lenézik (pl.: németek) csak betelepültként tartják számon. Gratulálok…

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Arról a sok szerencsétlen magyarról nem is beszélve akiket ezek a sz@rházi oroszok megöltek, halálra kínoztak, nincstelenné tettek. Aki ezt komolyan gondolja, hogy ez nekünk jót tett az számomra egy köpönyegforgató hazaáruló.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Pontosan az EU tette tönkre… Csak egy-két példa: Győri kekszgyárat megvette a Danone (francia…) gyár fél év után lebontatta az egész gyárat (szó szerint!) Gardénia függönygyár (szintén Győr) megvette egy német cég ami szintén függönyöket,asztalterítőket gyárt,hogy új német gépeket hoz ide és felfuttatja a termelést… természetesen abból sem lett semmi a gyárat lebontották mert hát köztudott dolog hogy nyugati embereknek nem kell a “szar” magyar termék (ezen már megsem kell lepődni…) Graboplast is azért tudott fennmaradni mert nem rúgta fel az oroszokkal a piacot mert ha csak a nyugatra szállított volna rég bezárhatott volna! Akár tetszik akár nem nyugatnak piac kellett,hogy el tudják adni (túltermelésben lévő) termékeit… De hát ez már lerágott csont… Olyan elven vannak,hogy Mo.-n (is) mindent kell tönkretenni hogy csak ők érvényesüljenek,ne legyen konkurencia… És akkor még a mezőgazdaságról (T.SZ.-ekről)nem is beszéltünk… Nem mind arany ami fénylik… Ha az autókra visszatérünk azokat is szándékosan (piacgazdaság végett) tették tönkre… Csak Mo-n az alatt a 2 év alatt mennyi 4ütemű Trabantot/Wartburgot eladtak mégis bezárták a gyárakat,hogy opelokat gyártsanak… Milyen érdekes… De 1995 decemberéig Lada volt az eladási lista első helyén (ez nem tetszett az akkori politikának hogy “rég” vége a kommonizmusnak aztán még mindíg “szar” orosz autóból fogy a legtöbb mikor van opel és suzuki gyárunk…) 1996-ban már csak a 29.-ik a 31-ből ez is milyen érdekes… Hát ugye közbeszólt a Bokros csomag… Skodát megvette a VW, Jugoszláviában meg háború volt (zastava)… Tovább kell látni az orrunknal csak ez sok embernek nem megy mert hát nyugat az nyugat:a szent a sérthetetlen a jóságos… Persze… Jóreggelt…

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Azokat a gyárakat nem az EU tette tönkre, hanem egyszerűen ők saját magukat pontosan azzal, hogy az oroszok miatt fényévekre el voltak maradva a versenytárassal szemben. Minden módszer, gyártási eljárás, termék tetemes elmaradásban volt a hirtelen megjelent konkurenciához képest, mivel a nagy erős szocializmusban nem voltak rákényszerítve arra, hogy fejlődjenek, mert még a szart is el lehetett adni mivel nem volt más. És ha már autókról van szó pontosan ezért jutott a szocialista autógyártás is oda ahova.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Azzal hogy kárt okoztak az oroszok 40 év alatt inkább hagyjuk… Mert ez az überf*sza európai únió tönkretette a mezőgazdaságot,gyárakat!De a vállalkozók kiskirályok(önkényurak…) lettek bármit megtehetnek pl.:4órás bejelentés(DE! dolgozz legalább 12 órát!) táppénz alatt-után kirúg,max. minimálbéres füzetés… Aztán lehet tapsolni… De a politikát inkább hagyjuk…

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    És tegyük azért hozzá, hogy azért a maga idejében a Lada sem volt egy Toyota Corolla. Nem volt sokkal tartósabb, megbízhatóbb mint bármelyik korabeli keleti autó.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Sőt ha már szóba került a Dacia 1300-as, az első két évben kb annyi volt a román hozzáadott érték hogy másik jelet tettek a franciáktól fődarabokban behozott R12-esekre.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Az, hogy 30-40 éve milyen viszonyok voltak a Merkúr telepen, és ennek milyen kapcsolata van az jelenleg kapható Ladákkal Daciakkal az szintén nevetséges.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Persze, egy 1.6-os Lada őskövület bizonyára jobb mint egy 2 éves turbos benzines…… Ami meg a régi Dacia történelmét illet inkább olvass utána ne a mendemondákra alapozz. A szerződést nem felbontották, hanem lejárt. És amíg érvényben volt nem volt különösebb baj sem az 1300-asokkal. Utána kezdődtek a problémák, de azt már inkább 1310-nek hívták. A történelmet meg kár belemagyarázni Trianonnal együtt. Nonszensz.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Trianon ide vagy oda, az oroszok a 40 éves megszállással jóval nagyobb károkat okoztak nekünk, mint a románok valaha is. Ezt érdemes figyelembe venni, ha már valaki van olyan hülye, hogy nemzeti szimpátia alapján vesz autót. 🙂

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    A Lada -különösen a kocka Lada- tényleg fapados autó volt. Pont ezt szerettük benne! Ma sem szeretem a mindent tudó kocsikat, noha a japán gyártmányúakért rajongok!

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    A régi Dacia annyira rosszul volt összerakva, hogy a franciák a szerződés felbontásán gondolkodtak. Az új modellek jobban. Nekem a Sandreo tetszik is. De bennem van, hogy ezt inkább eredeti francia változatban venném meg. Viszont az új Lada más. Az egy elfogadható kocsi, nagyon barátságos áron. Akinek nincsen sok pénze, de jó és megbízható kocsit akar annak ez a jó választás.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Vártam azt a rohamot! Reggelig szajkózhatják, hogy a Lada egy Dacia tulajdonkép. De nem. Erősebb a motorja, 1600-as. Nos két okból nyerő a Lada: 1./ Annak idején nem volt annyi hibája a Merkurnál egy Ladának, mint egy trehányul összedobott Dacia 1300-nak. A másik az a származás. Akár tetszik, akár nem, ki kell mondani, hogy a románokat nálunk nemigen szeretik az emberek. Az okok Trianonig vezethetők vissza.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Mikor lesz végre Lada teszt? Én is jelentkeztem tesztvezetésre, de még nem jutottam el odáig.
    Legalább színesítik egy kicsit az autóparkot. Egyébként nem nevezném hülyének azt, aki ilyet vesz, mert jó ár-érték arányú autó, bár én inkább vennék 2.5 millióért a egy 5-6 éves Mazda 3-at vagy Ford Focust. Ugyanúgy nem hülyézném le azt sem, aki E46 BMW-t vesz, mert tényleg jó vezetni, (hátul hajt, minden a vezető kezére esik, meg hát az “kelet-európainak” kell presztízs), de olyat se vennék. Volt szerencsém néhány napig használni egy E46-os 320 Ci coupét, meg E 60 530d-t, nekem nem jött át “az az érzés”, bár kétségtelenül nem voltak rosszak, de nem vennék BMW-t se. Szóval ízlések és pofonok, mindenki olyan autót vesz, amilyet akar vagy tud.
    A Duna Autónál számos márka képviselteti magát újonnan és használtan is, van mihez viszonyítani, egy Kia Picanto-t vagy egy Swiftet sem adnak sokkal drágábban, néhányan mégis inkább Ladát vettek. Szóval annyira nem kehet rossz.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Sok sikert a vasarloknak, sok-sok balesetmentes kilometert kivanok nekik!
    Nem mondanam rossz döntesnek, bar most hirtelen en sem vennek Ladat, nekem nem füzödik a markahoz olyan sok pozitiv elmenyem. De, mint ahogy a Dacia is a Renault egisze alatt is lassan felepitette az emberek bele vetett bizalmat, igy lesz ez a Ladaval is velhetöen.
    Varjuk a teszteket!

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Az veszi, aki két lábbal a földön jár, nem az autója alapján érzi magát valakinek és racionálisan gondolkodik. Ilyenből sajnos tényleg kevés ember van az országban. Nem véletlenül lettünk pár év alatt Európa roncsautó temetője. Minden nyugati veszélyes hulladék itt landol, miközben pl. Ausztriában háromszor annyi Dacia fogy, mint nálunk.
    De te csak vedd meg a neppertől Öccázezeré’ a 300 Eurós 20 éves E36-ost, ha az nem szar.
    Megsúgom, a Lada soha nem gyártott olyan minőségű autókat, mint most, mióta a Renault komolyan felkarolta. A Dacia úgyszint.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Tökéletesen egyetértek! Ami nélkül nem – vagy nehezen 🙂 – tudnék élni, az a szervókormány, a klíma, a központi zár, meg – legalább – elől az elektromos ablakok. A légzsák, az ABS, az ESP (menetstabilizáló) már régóta kötelező, tehát ez alapból van minden kocsiban. Tavaly óta kötelező a nappali menetfény, meg a guminyomás ellenőrző rendszer.
    Ami ezeken felül van, az már ízlések és pofonok kérdése, de az biztos, hogy én plusz pénzt nem adnék sávelhagyásra figyelmeztetőre, táblafelismerő rendszerre, stb. Végülis minek van a sofőr. A jelenlegi céges kocsimban nagyon jó dolog a parkoló szenzor rendszer, de tudnék élni nélküle. A céges és a saját kocsimban is van tempómat, amit soha nem használok. Az elején próbálgattam, de nincs értelme számomra. Azt figyeltem meg magamon, hogy nagyobb figyelmet követel tőlem, hogy mikor mit kell csinálnom, mintha simán nyomom a gázt, féket. Magyarországon a tempomatot egyedül az M6-os autópályán lehet normálisan használni (mert ott alig van forgalom).
    Szóval jó ez a Lada. Nagyon rendben van az ár/érték aránya is.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Ez egy elég szép nyitás, a Dacia sem kezdett anno ilyen jól a Logannal. Jó érzés végre magyar rendszámmal látni a Grantát is, és a tudat, hogy immár újra a hazai autós élet része a Lada, szintén nagy örömre ad okot. Sokunk nevében írhatom: várjuk az első teszteket.

  • 2017.10.28. at 09:02
    Permalink

    Ki vesz ilyet mi a jó ebben ? eléggé amatőr autó ugyan olyan szar mint a Dacia .. Van egy magyar beidegződés 70-90 évekből hogy a lada milyen fasza közben egy fapados autó ..

Vélemény, hozzászólás?