Állítólag nem nehéz feltörni a Teslákat

Egy Tesla-tulajdonos biztonsági szakember szerint nem nehéz bejutni a Model S-be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nitesh Dhanjani könyvet írt a számítógépes rendszerek feltöréséről. Tulajdonosként aggódik a Teslák jelszavas védelme miatt.


Nitesh Dhanjani céges adatvédelemmel foglalkozik. Egy konferencián hozta nyilvánosságra tanulmányát, ami komoly biztonsági rést tárt fel a Tesla Model S védelmi rendszerén. Szingapúri előadásán elmondta, hogy szoftveres hibát nem talált a rendszerben, pusztán annak olyan a kialakítása, hogy magában hordozza a lehetőséget a meghekkelésre. Nitesh Dhanjani megkereste észrevételeivel a Teslát is, de ők még érdemben nem reagáltak, csak azt közölték szóvivőjükön keresztül, hogy kivizsgálják a felvetett problémát, hogy autóik továbbra is biztonságban üzemelhessenek.
Hirdetés


A Model S-eket csak akkor lehet elindítani, ha a közelükben van az autót nyitó kulcs is. Van viszont egy jelszóval védett online felület, ahonnan az autó adatait is le lehet kérdezni, és ezen keresztül meg lehet határozni a kocsi helyzetét és ki is lehet nyitni. A gond ezzel van, mivel a honlapon nincsen korlátozva a belépési kísérletek száma, ezért lehet reális esélye a kódok feltörésének. A feltört kódú, nyitott autóval nem lehet elhajtani, de neki lehet állni elbontani és gond nélkül ki lehet belőle pakolni a drágább részegységeket, meg persze a csomagtartóból bármit, amit benne hagytak. A Tesla-vevők a vásárláskor adják meg a kérdéses hatkarakteres jelszót, amivel egy mobil alkalmazásból bárhonnan irányíthatják az autó zárását. Nitesh Dhanjani szerint nincs arányban az, hogy egy 100 ezer dolláros értékű autót csak egy hatkarakteres jelszóval védjenek - mondta a Reuters-nek. Az is aggályos szerinte, hogy a Tesla-támogató csapatának munkatársai is bármikor ki tudják nyitni az autót, akár a tulaj tudta nélkül is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?