A Subaru középmotorosnak tervezi a BRZ utódját

Egy újabb BRZ helyett egy igazi középmotoros sportkocsin dolgozik a Subaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Belső információk szerint a Subaru egy vadállat középmotoros sportkocsin dolgozik. Másra nem tudunk gondolni, mint hogy ez lesz az új BRZ.


Végre egy igazán szaftos autóipari pletyka, manapság egyre ritkább az ilyen. A mai biztonságos és kiszámítható világba ez persze már nem is nagyon fér bele. Mégis vannak kivételek. A Car & Driver például egy gyári informátortól tudja, hogy a Subaru olyan fába vágta a fejszéjét, amire nemigen számított senki. A Toyotával közösen fejlesztett GT86/BRZ páros Subaru utódja ugyanis saját tervezésű és középmotoros lehet. A gyári informátor szerint a prototípus már a Tochigi tesztpályán köröz, és ha lehet hinni a pletykaságnak, a BRZ módosított platformjára épül.
Hirdetés

Az igazi pláne, hogy középre épített boxer elrendezésű, 1.6-os turbómotorján kívül két elektromos hajtóművet is kapott, azaz hibrid és állítólag 330 lóerős. Míg a robbanómotor a hátsó kerekeket hajtja, addig a két első keréknek jut egy-egy saját villanymotor. Az így létrejövő összkerékhajtást intelligens nyomatékvektor szabályzással kívánják megfűszerezni a tervezők. Az eredmény minden autórajongó álma, egy igazán vadállat sportkocsi lehet. A Subaru BRZ utódja, ha sorozatgyártásba kerülne, jobb eséllyel inkább a cég most bemutatott új platformjára épülne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:19
    Permalink

    Igen, arról tudok, de az is csak menetpróba, nem átfogó teszt. Amíg konkrét teszt nincs, addig csak arra tudok gondolni, hogy valami zűr van a forgalmazása körül.

    [url]http://totalcar.hu/tesztek/2015/10/09/subaru_levorg_1.6_gt-s_-_2015/[/url]

  • 2017.10.28. at 07:19
    Permalink

    Írtad az előbb, hogy jó lenne, ha több figyelem terelődne rájuk, ezért hoztam fel a Levorgot. Bosszantó, amikor van új modell, de nem tesztelik. De lehet, hogy csak türelmetlen vagyok, és nemsokára megérkezik. Nyilván tesztautót intézni sem mindig olyan egyszerű.

    Nekem inkább az tűnt fel, hogy a japán nyártók is elkezdtek “retrózni” – ez azért tőlük elég fura, nem?:) Rájöttek, hogy nekik is van mihez visszanyúlni, nem csak Európának meg Amerikának – ha pedig van, miért ne vennék elő újra? 2016-ot írunk, szerintem ma már a ’90-es évek autóihoz való visszanyúlás is retró.

  • 2017.10.28. at 07:19
    Permalink

    Az SVX pont azert teccik nekem annyira mert, kilogott a sorbol. Meg talan azert is mert nemsok volt belole. Levorg-tesztet meg nem lattam magyar rendszammal, de miert fontos ez?
    A Casio – Ferrari is gyonyoru darab.
    Ugy tunik mintha a japan markak egymassal versengenenek. Vagy, hasonlo platformot hasznalnak amire mindenki radobja a sajat cuccat?

  • 2017.10.28. at 07:19
    Permalink

    Majd meglátjuk – a Honda is visszahozta az NSX-et, a Toyotánál is valószínűleg újra lesz Supra, a Mazdánál is lesz új RX-sportkocsi. Miért ne támaszthatná fel a Subaru az SVX-et? Attól, hogy középmotoros lenne, még megkaphatná az SVX típusnevet. Az viszont tény, hogy nem volt akkora legenda az SVX, mint a fenti három. De reménykedni mindig lehet:)

    [url]http://totalcar.hu/magazin/hirek/2016/03/10/mar_keszul_a_kozepmotoros_subaru/[/url]

    A Mitsunál is ott van afféle örök adu-ászként az Eclipse és a 3000GT, ami feltámasztásra vár – de a Mitsunak most kisebb gondja is nagyobb ennél, sajnos:(

    A Subira visszatérve: miért nincs Levorg-teszt? Te olvastál már Levorg-tesztet, ahol magyar rendszámos az autó? Szerintem már kapható itthon egy ideje.

  • 2017.10.28. at 07:19
    Permalink

    “…azért reméljük az utódban is lesz kraft és bugi”

    Sajnos bubu már aligha:(

    Simán lehet az is, hogy visszahozzák az SVX nevet. Az mekkora show lenne…

    [url]https://www.google.hu/search?q=subaru+svx&client=opera&hs=8LS&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiR3Ju8gcDLAhUGJ5oKHZKiCcoQ_AUIBygB&biw=931&bih=610[/url]

Vélemény, hozzászólás?