Már megint rossz hír: péntektől újfent drágulnak az üzemanyagok

Egységesen és töretlenül megy feljebb a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten nem csak szerdán, pénteken is drágulnak az üzemanyagok. Nem is szerény mértékben.


Míg az előző héten egyáltalán nem módosultak az üzemanyagárak, a mostanin kétszeres drágulás sújtja az autósokat. Szerdán a benzin literenkénti ára 4, a gázolajé 5 forinttal került feljebb, pénteken pedig újabb 4-4 forinttal drágul mindkét üzemanyagfajta is. A literenkénti átlagárak a 95-ös esetén kalkulációnk szerint 421, a gázolajnál 419 forintra emelkednek. Természetesen továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos eltérések is adódhatnak. A drágább helyeken így akár a literenkénti 450 forintot is elérhetik az üzemanyagárak. Volt már olyan is, hogy az átlagárak ostromolták az előbbi értéket, a gázolajnál 2012 januárjában, a benzinnél áprilisában adódott ez.
Hirdetés

Most az egykori csúcsszintnél még kedvezőbbek, a tavalyi év azonos időszakában adódott áraknál kevéssel magasabbak az üzemanyagárak. Ez a forint gyengült árfolyamának és a kőolaj, valamint a finomított termékek nemzetközi áremelkedésének egyaránt betudható. Főként utóbbiak szempontjából nem tudható, hogy hol és mikor lesz megállás. Most csupán annyi biztos, hogy aki - azonos árszintű kútnál - péntekig tankol, az literenként 4, 50 literes tankolásnál 200 forintot spórolhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 07:13
    Permalink

    Miért szükséges az objektív tartalmú cikkekbe az újságíró szubjektív, és amúgy erősen befolyásoló hatású véleményét is beleírni…? “[i]…drágulnak az üzemanyagok. [b]Nem is szerény mértékben.[/b][/i]”
    Ilyenkor mindenki kétségbe esik és számolás nélkül szalad tankolni. Aki – egy 20-asért – tele tudja tankolni az autót, annak az egy gombóc fagyinyi különbség pont mindegy. Aki pedig nem tudja teletankolni és csak 5000-ér’, netán 2000-ér’ tankol, az 50 illetve 20Ft-ot spórol. És ezért csinál a média tumultust a kutakra…?!?

Vélemény, hozzászólás?