Ilyen lehet a BMW új roadstere, a Z5

Ehhez hasonló külsővel érkezhet a BMW Z5 

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A pletykák szerint 2017-ben érkezik a BMW új roadstere, a Z5, melyet a Toyotával közösen fog fejleszteni a bajor gyártó.


A Toyota tavaly novemberben elmondta, hogy a műszaki megvalósíthatóság tanulmánya sikeresen befejeződött, ami azt jelenti, hogy az autó már koncepciófázisba került. A jelenlegi pletykák alapján a Z5 szénszálas karosszériát kap, amelyet az i3/i8 duótól örököl. A tető várhatóan vászonból készül, később érkezhet egy keménytetős változat is. A mostani álláspont szerint négyhengeres turbómotorokat kap az autó, 190, 245 és 270 lóerős változatokban. A kínálat csúcsát a Z5 M jelenti majd, turbós, hathengeres, 425 lóerős motorral. A Z5-nek elkészül a Toyota kiadása is, melynek ára elméletileg 55 ezer dollárról (14,9 millió forint) fog indulni.
Hirdetés
A BMW Z5 2017-ben érkezhet, a koncepció viszont egy évvel korábban is bemutatkozhat. Kíváncsian várjuk, mit hoz össze BMW-Toyota páros. Ismerve a két márka erősségeit, egy komoly autóra számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?