A Hyundai Ioniq olyan lesz, mint vártuk

Először gyári képeken a Hyundai Ioniq - a feneke és a belseje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreai gyár a farát és a belterét is megmutatta új modelljének. Ez alapján olyan lesz, mint amilyennek a kémfotókon láttuk.


A Hyundai új hibridjéről az első kémfotók után nem sokkal megtudhattuk, milyen benzinmotor kerül bele, aztán meg a nevét is feljegyezhettük; ő az Ioniq. Legutóbb már egy álcázás nélküli autót örökítettek meg kémfotón, és utólag már tudjuk, az a végleges változat. Most kijött két gyári kép, egy az Ioniq faráról, egy meg a belteréről. A korábbi kémfotókon egy ugyanilyen autót láthattunk, így most hiába csak a hátuljáról mutattak gyári képet, már fejben összerakhatjuk, milyen is lesz egészben. Ez állítólag a hibrid verzió, de lesz konnektorból tölthető plug-in kiadás, és idővel jön a teljesen elektromos hajtású változat is.
Hirdetés


A külső stílus egész ügyes, kellően modern, kellően hozza a többi Hyundai stílusjegyeit, és nem annyira megosztó, mint a Toyota Prius. A Toyota úttörő hibridje lesz ugyanis az Ioniq fő ellenfele, dacára annak, hogy a Priusban egyelőre mindenképp van egy robbanómotor is. Az Ioniq beltere is csinos, a megszokott Hyundai-formák köszönnek vissza némi kék dekorral. Lapított aljú a kormánykerék és digitális a műszerfal. Egyelőre pontos technikai információk nincsenek az Ioniqról, de az 1.6-os 105 lóerős benzinesével és a mellé társított villanymotorjával a dél-koreai tesztciklus szerint csak 4,5 literes lesz a fogyasztása. Egy biztos, már nem kell sokat várni, jönni fog róla több gyári kép és hivatalos információ.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?