Szmogriadó van a fővárosban

Elrendelték a szmogriadót Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A levegő magas szállópor-tartalma miatt a fővárosban tájékoztatási szinten elrendelték a szmogriadót. Több vidéki nagyvárosban is rossz a levegő minősége.


A tegnapi napon a fővárosban tizenegy mérési helyen haladta meg a küszöbértéket a szállópor (PM10) napon belüli átlagértéke. A légszennyezettség jelenlegi foka az érzékenyebbekre, főként a gyermekekre, az időskorúakra vagy a krónikus betegekre veszélyt jelenthet. Főként asztma és krónikus légcsőhurut miatt többen fordulnak orvoshoz, valamint nő a szív- és érrendszeri megbetegedések száma.
Hirdetés

Az elmúlt napokban Miskolcon és Debrecenben is erősen szennyezetté vált a levegő. Az Országos Közegészségügyi Központ legutóbbi adatai szerint a levegő magas szállópor-tartalma miatt Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán veszélyes a levegő minősége. Emellett Budapest, Vác, Hernádszurdok, Oszlár és Eger levegőjét egészségtelennek minősítette az OKK.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?