Péntektől drágább a benzin és a gázolaj is

Emelkedik az üzemanyagok ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten pénteken egységesen változnak az üzemanyagárak: ugyanannyival drágul a benzin, mint amennyivel a gázolaj is.

Úgy néz ki, a MOL újabban a hét közepén szeret dönteni az üzemanyagárakról. Múlt héten ekkor jelentette be, hogy péntektől 2 forinttal esik a benzin, 4-gyel a gázolaj ára, a mostani hír viszont nem ilyen kedvező. E héten egységesen, literenkénti 2 forinttal nő a benzin és a gázolaj ára is.
Hirdetés

A 95-ös átlagára így kalkulációnk szerint 409, a gázolajé 417 forintra emelkedik. Természetesen azzal a szokásos kiegészítéssel, hogy az egyes töltőállomások árai között akár a heti árváltozások tízszeresét jelentő, 20-30 forintos eltérések is lehetnek, így a tankolás ideje helyett sokkalta inkább érdemes annak helyére figyelni, amennyiben - a lehetőségekhez mérten - olcsón kívánjuk autónkat megtölteni.
Túlzottan rossz időket az emelés ellenére sem élünk üzemanyagárak szempontjából, a péntektől hatályos drágulással is odébb még az egykori, a benzin esetében 2012 áprilisában, a gázolajnál januárjában adódott 450 forintos csúcsár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?