Tovább csökkennek az üzemanyagárak, a dízelnél fokozottan

Esik a benzin és a gázolaj ára is, utóbbi lesz az olcsóbb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak apadása, pénteken a dízelé ismét kétszer annyit csökken, mint a benziné, így előbbi lesz az olcsóbban tankolható.


Miként szerdán, úgy pénteken is kétszer akkora árcsökkentést kap a gázolaj, mint a benzin. Míg azonban a hét közepén 3, 6 forinttal estek az árak, a hét utolsó munkanapján már szerényebb, 2 és 4 forintos mínuszok következnek. A jelenleg egységesen 322-323 forintos átlagárak így a 95-ös benzin esetén 320-321, a gázolajnál 318-319 forintra mérséklődnek.
Hirdetés
Az egyes kutak között természetesen továbbra is egy nagyságrenddel komolyabb árkülönbségeket találhatunk, mint a hét napjai között, azaz a töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos eltérés is adódhat. Az újabb ármérsékléssel mind több kútnál csíphetjük meg 300 forint környékén az üzemanyagokat - főként a péntektől olcsóbb dízelt, ám az autópályák mentén továbbra is számíthatunk 350 forint körüli literárakra. Továbbra is igaz, hogy olcsóbban tankolhatunk, mint egy évvel ezelőtt, ám idén év elején jártak még a mostani szinteknél is alacsonyabban az árak. Az átlag szerinti csúcsok 2012-ben, 450-451 forintnál adódtak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?