Szürke, fekete és fehér Suzuki Swiftekkel bővül a rendőrflotta

Esztergomi autókat, Swifteket is kap a rendőrség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább bővül a rendőrségi autópark. Hamarosan 150 Suzuki Swift áll szolgálatba ügyintézői autóként - fényhíd és matricázás nélkül.

Folytatódik a rendőrség hazai gyártású autókkal felszerelése. A részint már decemberben átadott, múlt héten közelebbről is bemutatott győri gyártású Audi A3 Limousine és kecskeméti Mercedes-Benz B-osztály rendőrautók után 150 példányban esztergomi Suzuki Swifteket is kap az állomány.
Hirdetés

A Swiftek ötajtós karosszériával, 1.2 GL kivitelben, ESP-vel és manuális légkondicionálóval, úgynevezett ügyintézői autóként, matricázás nélkül kerülnek a rendőrség autóparkjába. LED-es fényhíd sem lesz rajtuk, LED menetfény viszont igen, hiszen az alapból jár a Swifthez (nem úgy, mint a nála drágább rendőrautókhoz). Továbbá 7 légzsák is vigyázza benne a rend őreit, akik a legújabb Swiftekben biztonságban érezhetik magukat, az Euro NCAP töréstesztjén ugyanis ez a széria már 5 csillagos eredményt ért el.
Bár rendőrségi megkülönböztetés nincs az MZG-sorozatú rendszámot viselő, fehér, grafitszürke és fekete színű Swifteken, utasterükbe ugyanúgy bekerülnek a hasznos rendőrségi kiegészítők, mint a többi rendőrautóéba, gumibotjaikat tartóba tehetik a járőrök, felszereléseiket masszív térelválasztó-rács hivatott a Swift nem túl nagy (mindössze 211 literes) csomagterében tartani egy komolyabb fékezés során. A Swiftek motorjai az új rendőrségi autók körében egyedüliként turbómentesek, az 1.2-esek 94 lóerejével a 100 km/órára gyorsulás 12,3 másodperc, a végsebesség 165 km/óra, a gyári vegyes fogyasztási érték kereken 5 l/100 km. A Swift tehát nem csak a leginkább tartós, a legtakarékosabb rendőrautónak is várható.
A 150 darab ötajtós Suzuki Swiftet a Napi Gazdaság információi szerint 459,6 millió forintért, darabonkénti 3,064 millió forintért vásárolta a rendőrség, ezzel az összesen 1587 autós és 9,4 milliárd forintos flottafrissítés legolcsóbb példányai, főként így, hogy a 3,817 millió forintos listaár négyötödéért adták az esztergomi ötajtósokat. Az új Swifteket információink szerint már a jövő hétfőn átadják, utána az MZG-s Swiftekből is számíthatunk sebességellenőrzésre, hiszen tudjuk, műszerállományát is jelentősen bővítette a rendőrség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?