Bemutatták az európai Ford Mustangot

Európába négy hengerrel is jön a legenda legújabb kiadása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötven évet kellett rá várni, de végül Európában is kikötött Amerika kultikus autója, a Ford Mustang. Az európai kiadást Henry Ford dédunokája, Bill Ford mutatta be Barcelonában.


A hatodik generációs, hátsókerék-meghajtású Ford Mustang kupé- és kabrióváltozatban is kapható lesz az európai kereskedésekben 2014 tavaszától, azt még nem tudjuk, hogy Magyarországon is forgalmazzák-e a modellt. A kocsit teljesen átdolgozták, fél centivel rövidebb, 4 centivel szélesebb és 3,5 centivel alacsonyabb, valamint 50 kilóval könnyebb az elődjénél.
Független hátsó felfüggesztést, szélesebb hátsó nyomtávot, erősebb fékeket, új menetstabilizáló rendszert és takarékosabb motorokat is kap. Ami a legmeglepőbb, hogy négyhengeressel is kapható (igaz, erre már volt korábban példa 1979-1993 között). De nem kell félni az erőhiánytól, az új 2,3 literes, közvetlen befecskendezéses, változó szelepvezérléses EcoBoost turbómotor 309 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka 407 newtonméter, erősebb, mint az Amerikában forgalmazott 3,8 literes V6-os (305 lóerő és 396 Nm nyomaték). Aki úgy érzi, ciki négy hengerrel a Mustang, az viheti az ötliteres V8-as Mustang GT-t is 426 lóerővel és 529 newtonméter nyomatékkal.
Hirdetés

Az európai modellek alapáron megkapják a módosított hűtőt, az erősebb fékeket és feszesebb futóművet tartalmazó Performance Pack csomagot. A modellváltással javult a hátsó utasok kényelme, és a csomagtartó is bővült, immár 383 literes, a kabrióé 324 literes. Mindkettő elnyel két golfzsákot.

1964-es bemutatása óta az ikonból több mint 9 millió példányt vettek meg. A világ egyik legismertebb sportkocsijának óriási a rajongótábora, a Facebookon 5,6 millió követője van a típusnak. Ezernyi filmben, tévéjátékban, szappanoperában, videóklipben és videójátékban szerepelt. A legújabb típus szakított a korábbi retrójegyekkel, és a LED-es lámpák is bekerültek a tarsolyba. A vezetőfülke ugyanolyan brutális, mint az autó maga, hatalmas érintőképernyő uralja a középkonzolt, az utastér repülőgépeket idéz. Kabriójának teteje vászon. Alapáron 19 hüvelykes könnyűfém kerekeken és kézi sebességváltóval kínálják a Mustangot, felárért kormány mögötti fülekkel is kapcsolható, 6 fokozatú automata is választható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?