Mifelénk jobban néz ki, de gyengébb lesz a Fiat 124 Spider

Európai változatban még dögösebb a Fiat 124 Spider

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell megijedni, csak az alapváltozat lesz szerényebb, mint a tengerentúli kivitel. A még titok fedte Abarth Európában is bitang lesz.


Mivel a Mazda MX-5 az elérhető árú roadsterek koronázott királya, így a műszaki bázisát használó új Fiat 124 Spider is fel kellett csigázzon minden igazi autórajongót. Az első képek és információk az USA piacára készült változatról jöttek, de most már a hazai kereskedésekbe is nagyon várt, európai változatról is tudunk minden fontosat.
Hirdetés


Az olasz MX-5-öst így megnézhetjük stúdiófotókon bordóban és fehérben is, és feltűnhet, hogy a lámpák rajzolata sem egy az egyben a korábban látott. Mindenesetre az amerikai változatot egy picit túl csicsássá tevő, az USA-ban kötelező oldalsó helyzetjelzők nélkül sokkal tisztább a kocsi orra és szebbek a kevesebb helyen megtört felületek. Bár mindez ízlés dolga, akinek a másik tetszik, annak ott a lehetőség az utólagos csereberére. Ennél fontosabb, de nem életbevágó különbség, hogy az 1.4-es MultiAir turbómotor mifelénk 162 helyett csak 141 lóerő lesz. 240 Nm nyomatéka persze így is túltesz az erősebbik MX-5 240 newtonméterén, a lóerőszám meg épp egy tízessel veri az alap MX-5-öst.

Mindez azonban pusztán elméleti kérdés, az pedig leginkább érzelmi, hogy kinek tetszik inkább a japán, és kinek jön be jobban az olasz roadster. Remélhetőleg a talján vászontetős is annyira jól vezethető lesz, mint az alapjait adó Mazda. Amerikában a hatfokozatú kézi váltó mellett hatos automatával is lehet kérni a 124-est, de az utóbbi európai bevezetéséről még nincs hír. További vászontetős olasz újdonságra idén már nemigen számíthatunk, pedig lesz egy erősebb Abarth verzió, és az Alfa Romeo is fejleszti saját alapokon az új Spidert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?