A Netrisk a biztosítók ügyfélbarátságát pontoztatta

Év Ügyfélbarát Biztosítója díj: az Aegon és a Mapfre kapta az elismerést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vezető online biztosítási alkusz ügyfeleit kérdezte arról, hogy melyik biztosítót tartják a leginkább ügyfélbarátnak.


A nagy biztosítók közül az Aegon, míg a kis- és közepes biztosítók kategóriájában a Mapfre Biztosító nyerte el „Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2015” díjat a Netrisk.hu tavaly decemberben meghirdetett közönségszavazásán. A vezető online biztosításközvetítő portálhoz beérkező több mint 52 ezer ügyfélszavazat alapján a nagy biztosítók közül az Allianz és a Posta biztosítók, míg a kis- és középkategóriában a Vienna Life és a K&H biztosítók szereztek dobogós helyeket.
Hirdetés
A nagy biztosítók közé a díjbevételük alapján legalább 5 százalékos, míg a kis- és középbiztosítók körébe az ez alatti piaci részesedéssel rendelkező társaságok kerültek. A szavazás során a meglévő biztosítói kapcsolattal rendelkező ügyfelek nem csupán általános értékelést adhattak az érintett biztosítók működéséről, a kérdések ugyanis külön kitértek az ügyintézésre, az ügyfél-tájékoztatásra, az ügyfélmegtartó képességre és a kárrendezésre egyaránt.
Mivel egy ügyfélnek több biztosítónál is lehet szerződése, a résztvevők több biztosítót is értékelhettek 1 és 5 közötti osztályzataikkal: egy szavazó átlagosan 1,3 biztosítóról mondott véleményt.
Az Év Ügyfélbarát Biztosítója 2015 szavazás végeredménye
Nagy biztosítók kategóriája Kis- és közepes biztosítók kategóriája
Hely Biztosító Hely Biztosító
1. Aegon 1. Mapfre
2. Allianz 2. Vienna Life
3. Posta 3. K&H

Az ügyfelek az értékelt biztosítókat átlagosan 3,21-es értékre osztályozták. Ezen belül jelentősebb eltérés nincs a két méretkategória között: a nagy biztosítók átlaga 3,24, míg a kisebbeké 3,17 volt. A válaszadók a legelégedettebbek az ügyfélszolgálatok teljesítményével voltak (3,36), miközben a legnagyobb hiányosságot a hűséges ügyfelek pozitív megkülönböztetésében látják (3,08).
Bár a Netrisk.hu első alkalommal rendezte meg Az Év Ügyfélbarát Biztosítója közönségszavazást, a tapasztalatok szerint a biztosítók is komolyan vették és támogatták a kezdeményezést. A szavazás során több társaság is kifejezetten javasolta ügyfeleinek a részvételt, és a kiemelt figyelem abban is megmutatkozott, hogy a díjazott biztosítók magas szintű vezetőikkel képviseltették magukat a díjátadó eseményen.
„Az ügyfelek visszajelzése komoly érték, amivel tisztában vannak a társaságok is, amelyek folyamatosan dolgoznak az ügyfél-elégedettség növelésén” – hangsúlyozza Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – „A mostani pontszámok azt mutatják, hogy az ügyfelek az ügyfélközpontú működés továbbfejlesztését várják a piac szereplőitől. Hogy ezt sikerül-e megvalósítaniuk, az a jövő ilyenkor megismételt szavazás nyomán lesz leszűrhető. Bár a felmérésünk a teljes biztosítási piacra nem reprezentatív, a nagyszámú, 52 ezer feletti válasz mindenképpen hiteles, irányadó információt jelent, melynek rá vonatkozó részletes eredményeit valamennyi érintett biztosító számára elérhetővé tesszük.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?