Sanghajban ingyenes rendszám jár a Teslákhoz

Évi 3000 Tesla értékesítése felett fizetni kell majd a kínai rendszámért, addig azonban nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sanghaj túlpörgetett metropolisz, ezért egy rendszám ára nagyon magas. A villanyautókra viszont jut néhány ingyenrendszám.


A kínai kormány nem csak a túlnépesedés, de az utak zsúfoltsága ellen is fellép. Jelen esetben is szokatlanok az intézkedések: aki rendszámot akar, annak egy állami árverésen kell licitálnia. Ez eddig kísértetiesen Röppentyű utca hangulatú, a különbség csak annyi, hogy ott akár 15 ezer dollárig (3,315 millió forint) elmehet az ajánlattétel.
Hirdetés
Sanghajban a helyi gyártók villanyautóihoz nem kell fizetni a rendszámért. A Tesla szerencsés, mert bár nem kínai, de a kormányzat légszennyezést mérséklő törekvéseibe beleillenek az elektromos autói. Minden külföldi gyártó évi 3000 ingyenrendszámot kap villanyautóira. A helyi Model S vásárlók a kvóta elfogyása után sem fognak rosszul járni, mert a Tesla nagy eséllyel már most kilincsel az újabb adagért. Mindenesetre a Tesla malmára hajtja a vizet, hogy a korai vásárlók a helyzetből adódóan árelőnyhöz juthatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?