485 lóerőt sajtoltak ki az A 45 AMG Merciből

Ezúttal a POSAIDON vette kezelésbe a legkisebb AMG Mercit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedesek és Maybachok tuningolásáról híres német cég ezúttal a stuttgartiak legkisebb és legsportosabb modelljét vadította meg.


A sportos kompakt első ránézésre úgy fest, mint egy hétköznapi A 45 AMG, a lényeges részek azonban az eldugottabb helyeken lapulnak. A kétliteres négyhengeres turbómotorból nem kevesebb mint 485 lóerőt préseltek ki a POSAIDON mérnökei. A forgatónyomatékot elektronikusan 555 Nm-ben korlátozták. Mindezek érdekében módosítottak a turbón és optimalizálták a levegő beáramlását. Ezen kívül a hűtőrendszeren és a váltón is végeztek némi átalakítást.
Hirdetés

A módosítások a sebességmániásoknak kedveznek, akár 310 km/órával is száguldhatunk. A 0-100 km/órás gyorsulás értéke nem ismert, a gyári 4,2 másodpercből bizonyára sikerült néhány tizedet lefaragni. A megnövelt teljesítményhez a fékeket is megerősítették, igény esetén pedig egy komplett, új rendszerre is válthatunk. A tuningcég a sokak által kevésbé kedvelt start/stop rendszer működését is ki tudja iktatni - utóbbit vélhetően bármelyik autóvillamosság-szerelő is könnyedén megtenné.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:44
    Permalink

    jó, szétfújták a 2 literes motort, 50 ezer km múlva akkor motorcsere?najó…100…az amg45 meg…hát hogy is mondjam, sok minden, de nem hétköznapi 😀 4,2seccel…egyébként kíváncsi lennék arra is, h egy amg45 mennyit bír(hat),

Vélemény, hozzászólás?