Hamilton nyeri a Magyar Nagydíjat. Vagy nem

F1: hathengeres hosszú hétvége a Hungaroringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jön a 29. Forma-1-es Magyar Nagydíj, s jó eséllyel Hamilton fogja megnyerni. Vagy Rosberg? Esetleg valaki beleköphet a Mercedes levesébe?


Mielőtt a száguldó cirkusz közel egy hónapra megpihenne, következik a Magyar Nagydíj, a 19 futamból álló F1-szezon tizenegyedik viadala. A Hungaroringen, hol másutt. Ez már a 29. alkalom, hogy az Amerikán innen legmagasabbra taksált motorsportos versengés hazánkba látogat, s bár A pályán nehezebb előzni, mint szombat délelőtt az M7-esen a Balaton felé, akár még izgalmas is lehet a meccs.
Hirdetés

Tavaly például elképesztő előzéseket mutattak be az urak, és hát Hamilton győzött, Rosberg alatt pedig elfüstölt a Mercedes. S most mi a helyzet? Rosberg áll nyerésre, Hamilton a második. Silverstone-ban Rosberg Mercedese ment gallyra, a Hockenheimringen Hamiltoné. Szinte biztos, nem, nem is: biztos, hogy rajtuk kívül más nem rúg labdába a vb-trófeáért folytatott küzdelemben. Sem a négyszeres címvédő Vettel, mert a Red Bull-Renault gyengélkedik, sem Alonso, mert a Ferrari gyengélkedik, sem Räikkönen, mert a Ferrari és ő maga is gyengélkedik. Még a Williams és főleg Bottas az, ami és aki parádézik, s tán még Ricciardo az üde színfolt, aki első red bullos évében összességében veri Vettelt, de.

De Rosberg és Hamilton, illetve hát a Mercedes nagyságrendekkel jobb most a többieknél. S hogy miért Hamilton számít a Magyar Nagydíj első számú favoritjának? Egyrészt a már említett sorminta, másrészt meg amiatt, hogy tavalyelőtt és legutóbb is ő diadalmaskodott a Hungaroringen. És 2007-ben, sőt 2009-ben is, tehát már négy ízben. Ugyanígy négyszer a Lausanne-ban ápolt Schumacher nyert nálunk, s a jelenlegi mezőnyből csupán a mclarenes Button őriz győztes emlékeket a Magyar Nagydíjról (2006, 2011). Alonso és Räikkönen egyszer-egyszer győzött itt még 2003-ban, valamint 2005-ben.
A program úgy néz ki, hogy a szabadedzések pénteken 10 és 14 órakor kezdődnek, a szombati gyakorlás meg 11-től 12:20-ig tart. Időmérő aznap 14 órától, verseny vasárnap szintén 14 órától. Részletes leírás betétprogramostul, jegyárastul, egyéb infóstul itt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?