Szívszorító: veterán Opelek égtek el egy budai garázsban

Féltve őrzött veteránautókat rejtő garázs gyulladt ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokszor nem lehet tudni, hogy az utcán vagy a garázsban van-e nagyobb biztonságban az autó. Most egy garázstűzben égett el három oldtimer.

Garázsban jellemzően féltett autóinkat tartjuk, ugyanakkor van néhány olyan eset, amikor kiderül: jobb lett volna a szabad ég alatt, akár utcán tartani a járgányt. Míg ugyanis az apróbb sérülésektől jellemzően megóvja a garázs az autókat, nagyobb esőzésekkor a mélygarázsok sok esetben veszélyesek, de egy épületben több esély van tűzre is, mint épületen kívül. Most utóbbi, a tűz pusztított el három veteránautót egy budai társasház garázsában.
Mint arról a katasztrófavédelem hírt adott, szombat délelőtt ütött ki a tűz a XII. kerületi Zugligeti úton lévő társasház garázsában. A II. kerületi laktanyából érkező tűzoltók percek alatt megkezdték a tűz oltását, amivel egy időben az épületből a füstveszély miatt öt lakót kikísértek. A háromállásos garázsban három veteránautót tároltak. Mindhárom jármű (egy Opel Kadett B Coupe és egy Opel Olympia Rekord Caravan látható alább a felvételen) és a garázs berendezési tárgyai is elégtek a tűzben.
Hirdetés
A lángokat két vízsugárral, légzőkészülékben oltották el a tűzoltók. Az átszellőztetés után a gépkocsik maradványait is ki kellett vontatni a garázsból, s a tűzoltók kint az udvaron végezték el a teljes oltást. A tűzből egy hőhatásnak kitett gázpalackot is kihoztak, ezzel megelőzve robbanást. A garázs átszellőztetése után a lakók visszatérhettek otthonaikba, de az amúgy OT-rendszámos, tehát eddig hibátlan és korhű autók sajnos gyakorlatilag teljesen megsemmisültek. Részvétünk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 08:47
    Permalink

    Csak röviden. jött a kapun a füst. A tulaj kinyitotta a garázsajtót és akkor robbant be igazán.
    Senki nem gondolta,hogy ez lesz. Nem gázpalackos fűtés volt.. Mai világban az autó tárolás is sok – sok pénzt kivesz a zsebünkbÅ‘l. Még a milliomosok is gondban vannak a tárolással.

  • 2017.10.28. at 08:47
    Permalink

    Én is sajnálom az autókat… Nekik méltatlan helyen álltak. Ilyeneknek saját garázs, automata tűzoltórendszerrel dukál. (Nem kevés pénz…)

  • 2017.10.28. at 08:47
    Permalink

    Ezt is szörnyű olvasni, de a közelmúltban történt monori tűzeset az, ami igazán szívbemarkoló. Egy nagy szociautó-gyűjtemény veszett oda:

    [url]http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/262883[/url]

    Kb. két hete pedig egy gyáli műhely égett le, és az oltás közben készült videón egy kiégett Bobby-Merci tűnik fel:

    [url]http://www.vecseshirek.hu/2016/01/18/harom-auto-egett-egy-gyali-garazsban/[/url]

  • 2017.10.28. at 08:47
    Permalink

    Húúúú… Részvétem. Ez borzalmas dolog. Rengeteg munka, idÅ‘, és pénz veszett kárba. Szerencsére senki nem sérült meg. Azt lehet tudni mitÅ‘l gyulladt ki a garázs? Ottfelejtett töltÅ‘, vagy elektromos zárlat? Én az öreg kocsimat mindig áramtalanítva tárolom télen.

Vélemény, hozzászólás?