Gyári rendőrautó a Ford előadásában

Ford Interceptor Utility - gyári megoldás rendőrautónak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford komoly fantáziát lát a rendőrautók piacában, ezért külön modellt készít rendőrségi használatra. Jövő héten fogja megmutatni.

Nem a hazai, most éppen Audi A3 Limousine, összkerekes és auatomataváltós Mercedes-Benz B-osztály, valamint Skoda Octavia Combi modellekkel bővített rendőrautópark számára, hanem az Egyesült Államok több nagyságrenddel komolyabb piacára készíti új rendőrautóját a Ford. Jövő héten, a Chicagói Autószalonon fogja az Interceptor Utility névre keresztelt elfogóautót bemutatni.
Hirdetés

Alapját az Explorer szabadidő-autó adja, ami tavalyi frissítésekor 365 lóerős, 3,5 literes dupla turbós V6-os motort kapott, a váltó mindenképp automata, a hajtás lehet csupán az első kerekeké, de természetesen összkerékhajtással is készül az Explorer. Nem kizárt, hogy az amerikai rendőrautók alapból megkapják a 4WD opciót, hiszen azt az ORFK Kommunikációs Szolgálatától is tudjuk, hogy "A rendőri feladatok összetettsége, sokszínűsége megköveteli, hogy a végrehajtói állomány részére minél nagyobb számban álljanak rendelkezésre olyan gépjárművek, melyek összkerékmeghajtással rendelkeznek". A Ford új rendőrautóját a következő héten láthatjuk majd, a hazai rendőrflotta új autóiról pedig ebben a cikkünkben látható minden infó és videó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?