Szeptember 17-én itt a teljesen új Kia Sportage

Frankfurtban debütál a negyedik generációs Kia Sportage

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai Tucson testvérmodellje megtartja karakterét, mégis átalakul. Átdolgozott motorokkal és szebb beltérrel újít.


A Kia Sportage legújabb szériája már idén ősszel dobogón lesz a Frankfurti Autószalonon. A bemutató pontos dátuma szeptember 17., addig is íme pár előzetes információ az autóról. A korábban már látott Hyundai Tucson műszaki alapjain érkező kompakt crossover alapformája a kémfotók alapján szinte változatlan marad, de a díszítőelemeket mind átalakítják rajta. A divatos megjelenéshez kap a kocsi új formájú LED-es nappali menetfényeket, átalakulnak a fényszórók is, és az eddiginél lejjebb kerül az orron a tigrisvicsort mintázó hűtőmaszk. A jobban felszerelt változatok két kipufogót is kapnak, a próbakocsin kivehető egy tetőszpojler is.
Hirdetés

A beltér berendezését az újabb Optima és Sorento inspirálja. A javulás elsősorban az anyagminőségen lesz tetten érhető, de várható új fejlesztésű nagyképernyős fedélzeti rendszer is. A motorkínálat tagjai a már ismert darabok, benzinesből lesz 1.6-os szívó és ennek turbós változata, ami az eddigi 2,0 literest váltja. A dízelek közül a kisebb 1.7 CRDI 115, a 2,0 literes 136 vagy 184 lóerős lehet, és most először megjelenhet opcióként egy hétfokozatú duplakuplungos váltó is. A Sportage első hivatalos fotói online talán már pár hét múlva megnézhetőek lesznek, a kereskedésekbe meg késő őszre juthat el az új változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?