Páncélozott A8-ast mutatott be az Audi

Frissített és minden eddiginél biztonságosabb Audi A8 L érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövő heti Frankfurti Autószalonon mutatkozik be az Audi minden eddiginél biztonságosabb, páncélozott A8 L Security luxus limuzinja.


A német gyártó bemutatta az A8 L Security frissített változatát, amely a korábbinál két kategóriával biztonságosabbá vált. A VR7-es biztonsági szintet VR9-es váltja, amely magába foglalja a teljes páncélozást, a speciális alumínium ötvözeteket és az aramid szövetet.
Hirdetés

A csomagtartóban egy páncélozott kommunikációs doboz is helyet kapott, a belső térbe szelektív ajtónyitási rendszert építettek. Felár ellenében rendelhető vészkijárati rendszer, tűzoltókészülék és sürgősségi szellőztető rendszer is. A maximális terhelhetőség 600 kg, a száraz súlyról egyelőre nem tett közzé adatot a gyártó. Minden bizonnyal lényegesen nehezebb a hétköznapi változatnál, de a menetdinamikáért nem kell aggódni, hiszen a meghajtásról egy V8-as TFSI biturbó benzines gondoskodik 435 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal. A szívó motorra voksolók választhatnak egy W12-es FSI benzinest, amely 500 lóerőt és 625 Nm-t produkál.

Mindkét motorhoz az Audinál jól megszokott quattro hajtás dukál, a páncélozás okozta többletsúly miatt a futóművet is átalakították. Motortípustól függetlenül a végsebesség 210 km/órában van korlátozva. A 2016-os A8 L Security már rendelhető, az első példányokba pedig jövő márciusban ülhetnek be az ügyfelek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?