Ráncfelvarráson esett át a Mercedes A-osztály

Frissült a Mercedes-Benz A-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is bemutatta a német gyártó az A-osztály modellfrissített változatát, továbbá az A45 AMG-t, amelynek teljesítménye még tovább nőtt.


Első ránézésre nem sok változás fedezhető fel az autó külsején. Mindössze a lökhárítók formáját tervezték át, ezen kívül gyémánt hűtőrács és némileg módosított lámpatesteket hoz az A-osztály faceliftje. Utóbbiba már LED-es fényszórókat is rendelhetünk, amely az A45 AMG esetében szériafelszereltségként jár az autóhoz.
Hirdetés

A belső teret jobban összhangba hozták a CLA modellel, frissült az infotainment rendszer, amely ezentúl Carplay és Android Auto támogatással érkezik. Egyes kapcsolók új dizájnt kaptak, opcionálisan pedig elérhető a 8 colos központi kijelző. Ezen módosítások mellett új színek és anyagok is megjelentek a palettán.

Motorok terén az A160 1,6 literes jelenti a belépő szintet a maga 102 lóerejével és 180 Nm forgatónyomatékával. Az autó legtakarékosabb erőforrása az A180d BlueEFFICIENCY változat, amely egy 109 lóerős, 260 nyomatékkal bíró 1,5 literes dízel, amely mindössze 3,5 liter gázolajjal is megelégszik 100 km-en, CO2-kibocsátása pedig mindössze 89 g/km. Az A220d 2,1 literes dízele 177 lóerősre hízott, az A250 Sport és A250 Sport 4MATIC pedig 218 lóerőre képes a korábbi 211 helyett. Utóbbi motorváltozathoz új manuális váltót is kínálnak, ezen kívül pedig elérhető egy 7 sebességes duplakuplungos is.

A modell csúcsát az A45 AMG képviseli, amely a frissítést követően 381 lóerősre hízott, nyomatéka pedig 475 Nm-re nőtt. A teljesítménynövekedésnek köszönhetően a 0-100 km/órás gyorsulás 0,4 másodperccel javult, így mindössze 4,2 másodperc elég a kis méregzsáknak a 100-as sprinthez. A fogyasztás miatt sem kell különösebben aggódni, a gyár szerint 100 km-en 6,9 literrel megelégszik az autó.

Az A45 AMG-hez opcionálisan Dynamic Plus csomag is kérhető, amely mechanikus, önzáró diffi és két fokozatban állítható adaptív futóműállítást tartalmaz. Többféle vezetési mód közül választhatunk, rendelkezésre áll Komfort, Sport, Sport+ és Individual, mellyel teljesen egyénileg be tudjuk állítani az autó egyes elemeit. A hétsebességes duplkuplungos váltó 3. és 7. fokozatait finomították, amely még dinamikusabb gyorsulást eredményez.
A frissített A-osztály jövő hónaptól rendelhető, az első példányok várhatóan szeptemberben érkeznek a márkakereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?