Ermini Seiottosei barchetta Renault motorral és hangzatos névvel

Genf 2014: Ermini Seiottosei kisszériás sportkocsi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olasz gének és az ötvenes évek grand prix hangulata egy kétüléses kis roadsterben, ez a 686 kilós, 320 lóerős Ermini Seiottosei.

Hirdetés

Nem egy újonnan gründolt márkáról van szó, az Ermini bár alig készített 40 autót, de a maga korában versenyképes volt Osca és Cisitalia modelljeivel, Ferrarikkal, Alfa Romeókkal, Mercedesekkel és Porschékkal viaskodott. A rövidke karrier 1946-tól 1955-ig tartott. Azóta nem készült autó ezzel a névvel.

A feltámadás az idei Genfi Autószalon egyik eseményeként említhető. A Seiottosei, azaz "686" neve az autó súlyára utal. A természetesen olasz versenypiros színben pompázó nyitott sportkocsi acél csővázra épül, karosszériája karbonszálas műanyag, így tudták elérni alacsony tömeget. Motorja a Renault Sport 2,0 literes turbósa 320 lóerővel és szintén francia a Sadev hatfokozatú szekvenciális váltó is benne. Végsebessége 270 km/óra, gyorsulása 100 km/órára 3,5 másodperc. Megindító számok, bár még nem tudni, hogy mennyit szeretnének belőle eladni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?