Szépnek szép, de gyors is lesz? Honda Civic WTCC

Genf 2014: Honda Civic WTCC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megmutatta a Honda Genfben, hogyan néznek majd ki a gyári WTCC versenyautók. Micheliszé is ilyen lesz, csak más színű.


A Genfi Autószalonon a Honda nem csak az utcai Civic Type R tanulmányát mutatta meg, hanem az olasz a JAS Motorsport által futtatott 2014-es gyári WTCC-versenyautó formáját és festését is. Ilyennel fog menni az olasz Gabriele Tarquni és a portugál Tiago Monteiro - keresztnevüket elegyítve jöhetett a Gabriago szóvirág, amit a másik két képen látni. Michelisz Norbert autója ugyanilyen lesz, csak más színű. A Zengő Motorsport magyar kiválóságán túl privát Civicet hajt majd a marokkói Mehdi Bennani is a Proteam jóvoltából.
Hirdetés


Genfben természetesen az "új hús" Citroën is kiállította a C-Elysée versenyautót, gyári alakulatként már csak a Lada adós az idei technikával. És az RML-féle Chevrolet Cruze-okat sem láttuk még. WTCC-rajt Marokkóban április közepén - valószínűleg 16 új autóval (4 Honda, 3 Citroën, 3 Lada, 6 Chevrolet).

És még egy WTCC-vel kapcsolatos hír: a sorozat 2014-es biztonsági autója az Alfa Romeo 4C lesz. Rögvest beindultak a találgatások, hátha ez azt jelenti, hogy az Alfa visszatér a pályára, de egyelőre semmi ilyesmiről nincs szó, sajnos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 12:16
    Permalink

    Be lehet nevezni a WTCC-be, aztán majd kiderül, hogy melyik a jobb:) Persze teljesen felesleges a SEAT-ot körbevinni egy ilyen világot átfogó kupasorozaton, hiszen Európán kívül nemigen ismeri ezt a márkát. De még Spanyolországban sem része az utcaképnek.

Vélemény, hozzászólás?