Európában is 600 lóerős lesz a Nissan GT-R Nismo

Genfben debütál, de már most mutatja magát a Nissan GT-R Nismo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A GT-R Nismo európai premierje Genfben, március elején lesz, már szinte minden tudható róla, hiszen Japánban már tavaly bemutatkozott.

Tavaly novemberben, a Tokiói Autószalonon debütált a Nissan Nismo (Nissan Motorsport) sorozatának harmadik, a Juke Nismót és a 370Z Nismót követő tagja, a GT R Nismo. A legkeményebb Nissan legkeményebb kiadása 600 lóerőt hoz ki az ennél állítólag jóval többre képes 3,8 literes dupla turbós V6-os motorjából, abból, amelynek állítólag 1000 lóerősre húzott verzióját hajtja a gyerekét felelőtlenül elöl utaztató apuka...
Hirdetés

Vissza a GT-R Nismóhoz, újdonságot nemigen mondhatunk róla a japán verzióhoz képest. Eddig is tudtuk, hogy a továbbfejlesztett aerodinamikai elemekkel 300 km/óránál már 100 kilogrammnyi leszorítóerőt termel az amúgy rekordalacsony, Cw=0,26 légellenállási együtthatójú karosszéria. Még mindig nem tudjuk, hogy az új turbókkal lélegeztetett motor 50 lóerővel növelt, 600 lóerős teljesítményével és 20 newtonméterrel fokozott (652 Nm) nyomatékával milyen gyorsulási értéket tud a karbonszálas karosszériaelemeivel 65 kilogrammal apasztott tömegű Nismo. Az eddigi legerősebb, 550 lóerős, idei GT-R ugyebár 2,7 másodpercet tud, a Nismónak pedig korábban is 2,5 másodpercet előlegeztünk. Továbbra is sanszosnak tartjuk utóbbit.
Genfben, március elején bizonyára fény derül az áhított adatra, addig pedig azzal teszi le a garast a Nissan, hogy az elöl-hátul kettős keresztlengőkaros, a Nismo esetén Comfort, Normal és versenypályás használathoz R fokozatokat kínáló Bilstein lengéscsillapítós futóművön, elöl 255/40 ZRF20, hátul 285/35 ZRF abroncsokon gördülő, természetesen összkerékhajtású GT-R Nismo a szériaautók leggyorsabb, 7:08:68 másodperces köridejét hozta a Nürburgring Nordschleifén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?