Piaci rés: miért nincs Opel Astra Sports Tourer OPC?

Grafikán az Opel Astra Sports Tourer OPC kivitele

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel nem csinálta meg, és már valószínűleg nem is fogja, de honfitársunk X-Tomi megrajzolta.


Az Opel Astra J szériája 2009-óta van a piacon. Már kapott egy enyhe ráncfelvarrást és kibővítették a kínálatát a négyajtós szedánnal. Lassan a karrierje végéhez közelít, de még ma is jó autó, fogy is szépen. A háromajtós GTC karosszéria is 2012-óta kapható a legerősebb kivitelében. Az OPC motorja 2,0 literes turbós, 280 lóerőt és 400 Nm-t tud. Első futóműve függőcsapszeges és differenciálzár segíti a jobb nyomatékátvitelt a kigyorsításokkor. Ízlés dolga, de nem a legkeményebb kompakt hot hatch, de talán az egyik legjobban kinéző.
Hirdetés
Ha eddig nem készítették el ebből a generációból, valószínűleg már nem fognak újabb OPC-ket bemutatni. Nem lesz ötajtós, sem kombi. Ezen már a Golf R Variant, meg a felfrissített Focus ST kombi érkezése sem fog változtatni. Ez persze a virtuáltuner fantáziáját nem korlátozhatja. X-Tomi grafikája biztos elszomorítja az Opel rajongóit, hogy a kompakt sportkombi ebben a szériában nem valósult meg. Egyben lökést is adhat a gyári dizájnereknek és termékfejlesztőknek, hogy az Astra K-ból bizony kellene Sports Tourer OPC.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?