Már a BMW is mutatja az új 7-es sorozatot

Gyári fotókon, de maszkoltan az idén érkező új 7-es BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tömegcsökkentéssel, automatikus parkolórendszerrel és temérdek egyéb újdonsággal jön a már most látható legújabb 7-es BMW.


Eddig sem volt titok, hogy ősszel érkezik a BMW 7-es sorozatának legújabb kiadása, ráadásul már le is bukott az újdonság, így annyira nem is meglepő, hogy ha csak maszkoltan is, de már maga a gyár is jó felbontású fotókon mutatja. Németországban ráadásul már az utakra is kiengedték, így például már egy olvasónk is lefotózta. Az ő elmondása szerint és a gyári képek alapján is titkolt még a műszerfal, ám az i-sorozathoz hasonlóan karbonszálas műanyagvázas, 130 kilogrammos tömegcsökkentést hozó karosszériába épített sok-sok újdonságról már regélnek a bajorok.
Hirdetés

Az opcióként légrugós futómű például alapáron kap majd elektromosan vezérelt, aktív oldaldőlés-csökkentős lengéscsillapítókat, a fedélzeti elektronikák kamerák és szenzorok által figyelt kézmozdulatokkal is vezérlehetők lesznek a jól ismert iDrive mellett, s világújdonságként mutatkozik majd be a távirányítóról indítható, az autót teljes mértékben önállóan vezérlő parkolóasszisztens. A sofőrsegédek sora természetesen az összes ma ismert rendszert, az araszolófunkciós távolságtartós tempomattól a holttérfigyelőn keresztül a sávelhagyás-gátlóig mindent kínálni fog. A motorpaletta kapcsán egyelőre csak annyi ismert, hogy (egyebek mellett) egy teljesen új soros hathengeres, ikerturbós benzines is szerepelni fog rajta továbbfejlesztett nyolcsebességes automatával. Hogy lesz egy nyolchengeres a kínálatban, hogy milyenek lesznek a dízelek, azt egyelőre nem árulta el a BMW, a szeptemberi debütálásig azonban még sok idő van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?