A márciusi facelift után jön a VW Golf R420

Hamarabb frissítik a Volkswagen Golfot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddig rendelkezésre álló információk alapján idén év végére vártuk a VW Golf ráncfelvarrását. Jelenleg úgy tűnik, hogy tavasszal fog frissülni a németek kompaktja.


A német AutoBild szerint a VW Golf őszre ígért ráncfelvarrása korábban, már márciusban debütálni fog a Genfi Autószalonon. Az élesebb vonalak mellett a legnagyobb újdonság a teljes LED fényszóró lesz, amelyet idáig csak a tisztán elektromos e-Golf kapott meg. Az utastérben új színekkel találkozhatunk, ezen felül pedig megújul a műszerfal is. Teljesen digitálissá válik, akárcsak a Passatban, emellett pedig a Head Up Display is megjelenik. Az infotainment rendszer 9,2 colos kijelzőt kap, amely hangutasításokkal is vezérelhető lesz.
Hirdetés

A ráncfelvarrás után nem sokkal érkezik majd a csúcsváltozat, az R400. Arról még nincs pontos információ, hogy milyen motor kerül bele. Vagy egy 2,0 literes turbós négyhengeres, amely a Golf R-ben is megtalálható, vagy egy öthengeres 2,5 literes turbó, ami az Audi RS3-at is hajtja. A modellből lesz egy limitált széria is, amely összkerékhajtást kap, teljesítménye pedig akár a 420 lóerőt is elérheti. A Golf GTE konnektoros hibrid ereje is tovább nő. A jelenlegi 204 lóerő és 350 Nm helyett 218 lóerő és 400 Nm áll majd rendelkezésre.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, új motorok is megjelennek majd a frissített Golfban. Az 1.4 TSI-t és 1.6 TDI-t 1,5 literes motorok váltják, amelyekkel elsőként jövőre érkezhetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?