Jövőre jön az S-osztály Coupe, egy évvel később a Cabriolet

Három éven át folyamatosan debütálnak a Mercedes-Benz S-osztályok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idén érkezett S-osztály limuzin után jövőre jön a Frankfurti Autószalonon koncepcióként látott Coupe, egy évvel később pedig az arra épülő Cabriolet.


A Frankfurti Autószalonon szenzációként, de még koncepcióként debütált a Mercedes-Benz S-Class Coupe. Az persze korábban sem volt titok, hogy jönni fog, sőt, az sem meglepetés, hogy annak alapjain kabrió is készül majd, hiszen a legfrissebb szériából már az év elején öt verziót ígértek bennfentes források. A Frankfurtban látott kétajtós S-osztályról Thomas Weber, a Mercedes-Benz termékfejlesztési igazgatója a héten azt árulta el az Automotive News számára, hogy az már jövőre érkezik, az arra épülő vászontetős, négyüléses kabrió pedig egy évvel később, 2015-ben jöhet majd. Míg a korábban látott, még előző (W221-es) S-osztályon alapuló, Ocean Drive névre keresztelt S kabrió négyajtós volt, az idén érkezett W222-esből a hírek szerint hagyományos kétajtós készül majd, természetesen négy felnőtt számára is tágas utastérrel, de messze nem olyan sportos jellemzőkkel, mint amilyeneket az exkluzív körülmények között nemrégiben próbált, kétüléses, lemeztetős (illetve leginkább üvegkupolás) SL esetében, azaz a Mercedes aktuális csúcskabriójánál tapasztalhattunk.
Hirdetés

Motorizációját tekintve természetesen igencsak közel lesz az SL-hez az S kabriója: dupla turbós V8-as és V12-es benzinesekkel várható a 2015-ös érkezésekor a 44 éve nem gyártott, 1961-1971 között épített W111-es S Cabrio nyomdokaiba lépő luxusautó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?