Hivatalos: 354 lóerővel jön az új Audi S4

Háromliteres TFSI V6-ossal érkezik jövőre a vadonatúj Audi S4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sportosan kezdte az Audi a Frankfurti Autószalont, ugyanis az idén bemutatott A4-es legerősebb, 354 lóerős változatáról rántotta le a leplet. Mutatjuk a részleteket.


Korábban már lehetett olvasni pletykaszinten arról, hogy az új Audi S4 turbós hathengeres erőforrást kap. A találgatások most beigazolódtak, az ingolstadtiak valóban egy V6-os 3,0 literes TFSI-t építettek a csúcs A4-es orrába. A 354 lóerő mellé 500 Nm nyomaték társul, amely nyolcfokozatú automataváltón keresztül jut el a négy kerékig. A quattro hajtás mellé önzáró differenciálművet is kapott. Alapesetben a hajtás 60 százaléka hátulra jut, bizonyos esetekben azonban lehetőség van arra, hogy akár 70 százalék is menjen az első féltengelyekre vagy 85 százalék a hátsókra.
Hirdetés

Annak ellenére, hogy erősebb lett a motor, a hajtáslánc optimalizálásának köszönhetően a fogyasztás nem nőtt. A gyáriak szerint 7,4 literrel megelégszik 100 km-en, természetesen nem abban az esetben, amikor 4,8 másodperc alatt gyorsulunk vele 0-ról 100 km/órára, vagy amikor 250 km/órás végsebességgel hasítunk vele az autópályán. A karosszéria 23 mm-rel került közelebb az aszfalthoz, a kerekek 18 colosak, melyeket felár ellenében 19 colosra cserélhetünk. A négyajtós tömege 1630, míg a kombi kivitelé 1675 kg.

Az utastérben is a sportos megjelenés köszön vissza. Az S-line logóval ellátott Nappa bőr sportülések mellett Alcantara és karbonszálas elemek uralják a belsőt. A küszöbléceken világítással és szálcsiszolt alumíniummal ellátott S4 logó köszön vissza. A központi digitális műszeregységet akár a Q7-esben bemutatott 12,3 colos képernyővel is rendelhetjük. Ezen kívül mátrix-LED-es fényszórók, head-up display vagy a kombi változathoz elérhető automatikus csomagtérnyitás is elérhető. Az S4 és S4 Avant értékesítése a jövő évben kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?