Zöldhullám okostelefonnal

Hasznos alkalmazás segít a folyamatos haladásban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában már 200 nagyvárosban használható az a szolgáltatás, amely az autó vagy az okostelefon kijelzőjén jelzi nekünk a rendőrlámpák állapotát.


Ki ne szeretné azt, hogy mire egy-egy forgalomirányító lámpához ér, akkor az pont zöldet mutasson. Manapság ehhez főként szerencse vagy kellően előrelátó vezetési mód, illetve helyismeret szükséges. Amennyiben kellően sokat megyünk egy-egy város útjain, akkor egy idő után megtaláljuk azt a tempót, amivel kilométereken keresztül zöld lámpákon keresztül tudunk haladni, de mi van, ha ismeretlen helyre kell mennünk? Ilyenkor előre nem lehet kiszámolni, hogy pont zöldre érjünk oda, jól lehet, korábban voltak erre dinamikusan változó, az ajánlott sebességet mutató kresz táblák.
Hirdetés

A mai modern technikának köszönhetően már okostelefonon is elérhető olyan alkalmazás, amely kapcsolatban van a jelzőlámpákkal és másodperc alapon mutatja nekünk, hogy mikor vált zöldre, illetve pirosra a jelzőlámpa. A Connected Signals cég által fejlesztett Android és iOS alapú EnLighten nevű szoftver már a BMW alkalmazásai között is megtalálható. A szolgáltatás egyelőre Amerika 200 nagyvárosában, Ausztráliában és Új-Zélandon pedig még csak egy-két helyen érhető el. A komoly hátterű infrastruktúra ellenére remélhetőleg Európába és hazánkba is hamar eljut az innovatív fejlesztés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?